1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Ordusunun Gazze’deki Saldırısında 22 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail Ordusunun Gazze’deki Saldırısında 22 Filistinli Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Ordusunun Gazze’deki Saldırısı

İsrail ordusu, 13 gündür kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi’nin kuzeyinde, yerinden edilen sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki bir okulu hedef aldı. Bu saldırı sonucunda, aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu en az 22 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin sayısının artacağı tahmin ediliyor.

Filistin haber ajansı WAFA, İsrail savaş uçaklarının Cibaliya Mülteci Kampı’nda bulunan BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Ebu Hasan Okulu’nu bombaladığını bildirdi. Saldırı sırasında, yerinden edilen sivillerin sığındığı okulda meydana gelen patlamalar, büyük bir yıkıma yol açtı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri, bölgedeki Kemal Advan ve el-Avde hastanelerine nakledildi. Yaralıların durumu ise oldukça kritik; sağlık ekipleri, yaralıları kurtarmak için yoğun çaba harcıyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyini 13 gündür kuşatma altında tutarak, bölge halkını göçe zorluyor. Bu durum, sivil halk üzerinde büyük bir insani kriz yaratırken, uluslararası toplumun tepkisini de beraberinde getiriyor.

Kaynak: Sözcü

İsrail Ordusunun Gazze’deki Saldırısında 22 Filistinli Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!