1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail Saldırılarından Kaçan Türkler Lübnan’dan Tahliye Edildi

İsrail Saldırılarından Kaçan Türkler Lübnan’dan Tahliye Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları nedeniyle zor durumda kalan Türk vatandaşları, Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın koordinasyonu ile Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileriyle güvenli bir şekilde tahliye edildi. İlk olarak, 588 sivil yolcu taşıyan TCG Bayraktar gemisi, dün sabah erken saatlerde Beyrut’tan hareket etti ve akşam saat 21.00 sularında Mersin Limanı’na yanaşarak yolcularını indirdi. Ardından, 378 sivil yolcuyu taşıyan TCG Sancaktar gemisi de saat 02.20 civarında Mersin Limanı’na ulaştı.

İsrail Saldırılarından Kaçan Türkler Lübnan'dan Tahliye Edildi

Yolcular, valizleri ve eşyalarıyla birlikte gemiden inerken, görevliler tarafından yardım edildi. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli bireyler, gemiden indirilirken dikkatle desteklendi. Tahliye edilen yolcular arasında bazıları, sağlık sorunları olan ya da rahatsızlanan kişilerdi. Bu bireyler, alanda bekleyen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hastanelere götürüldü. Diğer yolcular ise kendilerine tahsis edilen otobüslerle gitmek istedikleri noktalara ulaştırıldılar.

Lübnan’dan ailesiyle birlikte ikinci gemide tahliye olan Eyüp Sabri Kırgız, operasyonu gerçekleştiren ekibin kendilerine olan ilgisinden son derece memnun kaldığını ifade etti. Kırgız, “Ekipler, 36 saattir uyumadılar. Ancak bize her konuda yardımcı oldular, yemeğimizi ve suyumuzu yanımıza koyarak bizi çocuk gibi uyuttular. Herkese çok teşekkür ediyorum. Vatanımızda olmak çok güzel bir duygu. Allah, vatanımıza, milletimize ve devletimize zeval vermesin.” şeklinde konuştu.

Tahliye edilen yolculardan bazıları, farklı illerdeki yakınlarının yanına gitmek üzere Mersin’den ayrılırken, bazıları ise Mersin Valiliği tarafından hazırlanan misafirhanelere yönlendirildi.

İsrail Saldırılarından Kaçan Türkler Lübnan’dan Tahliye Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!