1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Savunma Bakanı ve Cumhurbaşkanı’nın Açıklamaları: İran, Hamas ve Lübnan Üzerine Değerlendirmeler

İsrail Savunma Bakanı ve Cumhurbaşkanı’nın Açıklamaları: İran, Hamas ve Lübnan Üzerine Değerlendirmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Savunma Bakanı’ndan Açıklama

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Pazar günü yaptığı açıklamalarda, Cumartesi günü İran’a karşı gerçekleştirilen misillemenin ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. Galant, “Her şey askeri eylemlerle çözülemez. (Hamas’ın elinde tuttuğu) esirlerin geri getirilmesi için acı verici imtiyazlar vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Herzog’un Değerlendirmeleri

Aynı gün, bir anma yemeğinde konuşan İsrail Cumhurbaşkanı İzak Herzog, “Yahya Sinwar’ın öldürülmesi, kaçırmamamız gereken bir fırsat yarattı” ifadesini kullandı. Bu açıklama, bölgedeki gerilimin ve çatışmaların seyrini etkileyecek önemli bir nokta olarak değerlendiriliyor.

ABD Dışişleri Bakanı’nın Ziyareti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği İsrail ziyaretinde, Hamas ile ateşkesin sağlanması için uygun bir ortam oluşturulması gerektiğini vurgulamış ve tarafları müzakerelere davet etmişti. Blinken, Yahya Sinwar’ın ölümünün, Hamas ile masaya oturmak için önemli bir fırsat sunduğunu belirtmişti.

Lübnan’da Olası Ateşkes Gelişmeleri

Blinken, ayrıca Lübnan’ın güneyindeki saldırıların durdurulması için de çağrıda bulunmuştu. ABD, Birleşmiş Milletler Barış Gücü UNIFIL’in güçlendirilmesine yönelik bir ateşkes önerisini taraflara sunmuş, ancak Hizbullah ve İsrail bu öneriye sıcak bakmamıştı. İsrail’in İran’a yaptığı misillemenin beklenenden çok daha az tahribat yaratması, İran’ın bu saldırıya karşılık vermeyeceği yönündeki iddialar ve İsrail’in Lübnan’ın güney sınırında büyük kayıplar verdiğine dair söylentiler, bu açıklamaların önemini artırıyor.

Kaynak: Sözcü

İsrail Savunma Bakanı ve Cumhurbaşkanı’nın Açıklamaları: İran, Hamas ve Lübnan Üzerine Değerlendirmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!