1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Savunma Bakanı’ndan Yeni Güvenlik Stratejisi Çağrısı

İsrail Savunma Bakanı’ndan Yeni Güvenlik Stratejisi Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Savunma Bakanı’ndan Strateji Değişikliği Çağrısı

İsrail televizyonu Kanal 13’ün haberine göre, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Başbakan Benjamin Netanyahu ve kabine üyelerine, ülkenin güvenlik stratejisini yeniden gözden geçirme çağrısında bulundu. Gallant, bu kapsamda, Gazze, Lübnan, işgal altındaki Batı Şeria ve İran’ı kapsayan bir dizi yeni hedefin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Gallant, kaleme aldığı mektupta, “Mevcut durumda geçerli bir pusula ve güncellenmiş savaş hedefleri olmaksızın harekatın işleyişi ve hükümetin kararları olumsuz etkileniyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Özellikle İran ve İsrail’in doğrudan karşı karşıya geldiği büyük gelişmeler, tüm alanların bağlantılarının kurulmasını gerektiriyor. Bu nedenle savaşın hedeflerini güncellemek kaçınılmazdır” dedi.

Gallant, dört ana alanda yeni hedefler belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bu hedefler şunlardır:

  • Gazze: Askeri bir tehdit olarak değerlendirilmesi, silahlanmasının engellenmesi ve Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin tamamının geri getirilmesi.
  • Lübnan: Kuzeyde yaşayanların güvenli bir şekilde evlerine dönebilmesi için gerekli güvenlik ortamının sağlanması.
  • İran: İran’a karşı caydırıcılığın artırılması ve ülkenin savaşın dışında tutulmasının sağlanması.
  • Batı Şeria: Terörle mücadele ederek şiddet olaylarının önlenmesi.

Gallant, bu hedeflerin belirlenmesinin, İsrail’in bölgedeki güvenliğini artırmak açısından kritik öneme sahip olduğunu düşündüğünü ifade etti.

‘KAFA KARIŞTIRICI’ Başbakanlık Ofisi, Gallant’ın mektubuna yanıt vererek, “Galant’ın mektubu kafa karıştırıcı bir nitelik taşıyor. Sadece bir pusula var; bu da güvenlik kabinesinin belirlediği hedeflerdir. Hedefler sürekli olarak masaya yatırılmakta ve yakın zamanda da genişletilmiştir” açıklamasında bulundu. Ayrıca, Gallant, Pazar günü bir anma töreninde yaptığı konuşmada, “Hedeflere yalnızca askeri yoldan ulaşılamaz, gücün her şeyin çözümü olamayacağını” belirtti. İsrailli esirlerin geri dönmesi için acı tavizlerin gerektiğine de dikkat çekti.

Kaynak: Sözcü

İsrail Savunma Bakanı’ndan Yeni Güvenlik Stratejisi Çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!