1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’de Dindar Yahudilerin Askerlikten Muafiyeti Tartışmaları

İsrail’de Dindar Yahudilerin Askerlikten Muafiyeti Tartışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’deki Siyasi Gelişmeler

İsrail’deki ana muhalefet partisi Gelecek Var’ın lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu‘yu koalisyon ortaklarına “rüşvet verme” iddialarıyla suçladı. Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail Meclisi’nin (Knesset) yasama çalışmalarına yeniden başlamasıyla birlikte dindar Yahudileri askerlikten muaf tutan yasa tasarısına dair sert eleştirilerde bulundu.

“Gazze’de Hamas’ın elinde hala kadın askerler varken, İsrail hükümeti askerlikten muafiyet yasasına destek veriyor,” şeklindeki açıklamalarıyla dikkat çeken Lapid, bu yasa tasarısına karşı duracaklarını belirtirken, Netanyahu hükümetini “vatanseverlere ihanet etmekle” suçladı. “Bu utanç verici yasaya karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz,” diye ekledi.

Dindar Yahudilerin askerlikten muaf tutulması konusunu ele alan Lapid, “Netanyahu, savaşa asker gönderirken, siyasi olarak ayakta kalabilmek için koalisyon ortaklarına rüşvet veriyor,” ifadeleriyle hükümeti eleştirdi. Bu durum, İsrail toplumunda büyük bir tartışma yaratırken, muhalefet liderleri de duruma tepkilerini sürdürüyor.

İsrail muhalefetindeki Evimiz İsrail Partisi’nin lideri Avigdor Liberman da yasa tasarısının “milletin birliğine ve gücüne zarar verdiğini” belirterek, Netanyahu hükümetinden “askerlikten kaçma yasasını iptal etmesini” talep etti. Liberman, İsrail’de yaşayan herkesin 18 yaşında zorunlu askerlik yapması için bir yasa çıkarılması gerektiğini vurguladı.

İsrail’de Dindar Yahudilerin Askerlikten Muafiyeti Tartışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!