1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in Beyrut Saldırısı: 22 Ölü, 117 Yaralı

İsrail’in Beyrut Saldırısı: 22 Ölü, 117 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Ordusunun Beyrut’a Saldırısı: 22 Ölü, 117 Yaralı

İsrail Ordusunun Beyrut'a Saldırısı: 22 Ölü, 117 Yaralı

İsrail ordusunun Lübnan’ın başkenti Beyrut’un merkezine gerçekleştirdiği saldırıda 22 kişinin yaşamını yitirdiği, 117 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

2 BÜYÜK PATLAMA YAŞANDI

Beyrut’un merkezinde meydana gelen iki büyük patlama sonrası bölgeden yoğun duman yükselmeye başladı. Saldırının hemen ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

BİNALAR YIKILDI

Bölgedeki görgü tanıklarının aktardığına göre, saldırıda hedef alınan bir bina tamamen yıkıldı, çevredeki evler ve araçlarda da ciddi hasar oluştu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiğini ve 117 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Beyrut Saldırısı: 22 Ölü, 117 Yaralı

NASRALLAH’IN KAYINBİRADERİ DE ÖLDÜ İDDİASI

Öte yandan, İsrail’in Kanal 12 televizyonunun haberine göre, saldırının hedefinde Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın kayınbiraderi ve Hizbullah’ın önde gelen isimlerinden Vafik Safa’nın bulunduğu iddia ediliyor. Ancak, bu saldırı ve hedeflenen kişinin kimliği hakkında İsrail makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YENİ TAHLİYE UYARISI

İsrail, Beyrut’un güneyinde Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiye için yeni tahliye uyarısı yaptı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Dahiye’deki bazı bölgeleri içeren bir harita yayımlayarak haritada işaretli olan bölge sakinlerine acilen bulundukları yerleri terk etmeleri çağrısında bulundu.

BM’DEN ÇAĞRI

Lübnan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Hadi Hachem, BM Güvenlik Konseyi’nde Lübnan’daki gelişmeleri ele aldı. Hachem, İsrail’in uluslararası hukuku ve BM Şartı’nı ihlal ederek Lübnan’ı işgal etmeye çalıştığını belirtti ve Güvenlik Konseyi’nden derhal harekete geçerek İsrail’in işgalini kınayıp durdurmasını talep etti.

  • Hachem, İsrail’in saldırılarına karşı şu ana kadar yapılan diplomatik çabaların başarısız olduğunu dile getirdi.
  • “İsrailli öldürme, yıkım ve yerinden etme makinesi, Lübnanlı sivilleri öldürmeye ve Lübnan nüfusunun dörtte birini yerinden etmeye devam ediyor.” dedi.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Amir Said İravani de oturumda yaptığı konuşmada, dünyanın en kötü şöhretli terörist rejiminin Lübnan’da savaş suçu işlediğini ifade etti. İravani, ABD ve bazı batılı devletlerin İsrail’in Filistin ve Lübnan halkına karşı soykırımsal savaşına olanak tanıdığını belirtti ve bu durumu kınadı.

İran Kızılayı’na Ait Hastane Vuruldu

İsrail'in Beyrut Saldırısı: 22 Ölü, 117 Yaralı

İran, İsrail’in Lübnan-Suriye sınırında İran Kızılayı’na ait sahra hastanesini vurduğunu duyurdu. İran Kızılayı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 56 yatak ve ilaç deposundan oluşan hastanenin, dün gece gerçekleştirilen saldırıda tamamen yandığı belirtildi.

Hastanenin, İsrail saldırıları sonucunda yaralanan Lübnanlılara tıbbi yardım sağlamak amacıyla kısa süre önce kurulduğu ifade edildi. İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, saldırıda can kaybı olmadığını ancak tüm sağlık ekipmanlarının imha edildiğini açıkladı.

BMGK Toplantısında Gerginlik Vurgusu

BMGK’de, “Orta Doğu’daki Durum” başlığı altında gerçekleştirilen oturumda, Hizbullah ve İsrail arasındaki çatışmaların sonuçları ele alındı. Fransa’nın BM Daimi Temsilcisi Nicolas de Riviere, Lübnan’da acil ve kalıcı bir ateşkes gerektiğini vurguladı ve uluslararası insani hukukun korunmasının önemine dikkat çekti.

  • Riviere, “Bunun bedelini sivil halk ağır şekilde ödüyor. 1 milyondan fazla insan yerinden edildi.” ifadelerini kullandı.
  • Çözümün, BM’nin 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanması ile mümkün olduğunu belirtti.

İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Barbara Woodward, Lübnan’a sığınan Suriyeli mültecilerin de çatışmalardan olumsuz etkilendiğini belirtti. Woodward, tüm tarafların sivil kayıpları en aza indirmek için gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, “İran’ın Hizbullah, Hamas ve Husiler dahil olmak üzere milislere verdiği destekle Orta Doğu’daki istikrarsızlaştırıcı rolünü gözden kaçırmamalıyız.” diyerek Tahran yönetimine, İsrail’e yönelik saldırılarını durdurması çağrısında bulundu.

İsrail’in Beyrut Saldırısı: 22 Ölü, 117 Yaralı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!