1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in Beyrut’taki Gazetecilere Yönelik Hava Saldırısı

İsrail’in Beyrut’taki Gazetecilere Yönelik Hava Saldırısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde gazetecilere ait bir otele düzenlediği hava saldırısında üç gazetecinin hayatını kaybettiği bildirildi. Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın aktardığına göre, İsrail savaş uçakları, Hasbiya beldesinde bulunan ve gazetecilerin kaldığı otele hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırıda üç gazetecinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, olayla ilgili daha fazla bilgi verilmedi.

Söz konusu saldırılar, İsrail’in Beyrut’un güneyine yönelik toplamda 12 hava saldırısı gerçekleştirmesiyle gerçekleşti. NNA, Beyrut’un güneyindeki Amirkan Mahallesi’nde bir, Hureyk Mahallesi’nde ise iki saldırının hedef alındığını bildirdi. Bu hava saldırılarından hemen sonra, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından bölgedeki tahliye uyarılarını paylaşarak, Beyrut’un güneyindeki üç bina için yeni bir tahliye çağrısı yaptı.

Adraee’nin tahliye uyarısının ardından, İsrail güçleri Burc el-Baracine ve Hades mahallelerine yönelik üç yeni hava saldırısı daha düzenledi. Yerel basında yer alan haberlere göre, Hureyk, Burc el-Baracine ve Hades mahallelerine art arda yapılan saldırıların yanı sıra, İsrail’in bazı bölgeleri uyarı yapmadan hedef aldığı belirtiliyor. Genel olarak, başkente toplamda 12 hava saldırısı düzenlendiği ifade ediliyor.

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalar sürdürmekte ve bu süreçte Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirmiştir. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 8 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirilen saldırılarda 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplamda 2 bin 593 kişi hayatını kaybetmiş ve 12 bin 119 kişi yaralanmıştır.

Kaynak: Sözcü

İsrail’in Beyrut’taki Gazetecilere Yönelik Hava Saldırısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!