1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in Cibaliya Mülteci Kampı’na Hava Saldırıları: 33 Ölü, 85 Yaralı

İsrail’in Cibaliya Mülteci Kampı’na Hava Saldırıları: 33 Ölü, 85 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Cibaliya Mülteci Kampı’na Yönelik Hava Saldırıları

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Cibaliya Mülteci Kampı’na düzenlediği hava saldırılarında en az 33 kişinin hayatını kaybettiği, 85 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Son 14 gündür kuşatma altında tutulan bölgede, sağlık sistemi büyük bir çöküş yaşarken, iletişim hatlarının kesilmesi nedeniyle insani bir felaket yaşanıyor.

Gazze’deki Filistin Hükümeti’nden yapılan resmi açıklamalara göre, İsrail savaş uçaklarının Cibaliya Mülteci Kampı’na gerçekleştirdiği yoğun bombardıman sonucunda, hayatını kaybedenlerin 21’inin kadın ve çocuk olduğu belirtildi. Durumu ağır olan yaralıların sayısının da 85’e ulaştığı ifade ediliyor. Yetkililer, enkaz altında hâlâ çok sayıda kişinin olabileceği ve ölü sayısının 50’yi bulmasından endişe duyulduğu konusunda uyarıda bulundu.

Açıklama Yapıldı

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Filistin halkına karşı işlenen bu soykırımı sessizce izleyen dünya ülkelerinin ahlaki çöküşünü ve İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda süregelen katliamını en güçlü şekilde kınıyoruz. Sivil halka, çocuklara ve kadınlara yönelik devam eden soykırım ve etnik temizlik suçlarına dünya devletlerinin daha etkin bir tepki göstermesini talep ediyoruz.”

Ayrıca, Cibaliya Mülteci Kampı ve Gazze’deki diğer sivil hedeflere karşı işlenen bu suçlardan, İsrail ile birlikte ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve destek veren diğer ülkelerin de sorumlu olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Uluslararası toplum ve küresel örgütlerin, İsrail üzerindeki baskılarını artırarak Gazze’deki Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki soykırımı, Filistin halkına karşı etnik temizliği ve akan kanı durdurmasını talep ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

İsrail’in 377 gündür sürdürdüğü saldırılar sonucunda Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısının 42 bin 500’e ulaştığı belirtiliyor.

Kaynak: Sözcü

İsrail’in Cibaliya Mülteci Kampı’na Hava Saldırıları: 33 Ölü, 85 Yaralı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!