1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları ve Filistinli Kaybı

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları ve Filistinli Kaybı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Bu saldırılar sırasında, Hamas öncülüğündeki savaşçılarla çatışan İsrail güçleri, şeridin kuzeyinde bulunan Cebaliye kuşatmasını daha da sıkılaştırdı. Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail’in Cebaliye’deki el-Falouja yakınındaki saldırısında en az 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, güneydeki Han Yunus’un doğusunda bulunan Bani Süheyla’daki bir eve düzenlenen füze saldırısında ise en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yerel acil durum hizmetleri, günün erken saatlerinde Gazze şehrinin Sabra banliyösünde gerçekleştirilen bir hava saldırısında üç evin tamamen yıkıldığını ve enkazdan iki cansız bedenin çıkarıldığını açıkladı. Ayrıca, saldırı sırasında evde bulundukları düşünülen 12 kişi için arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Gazze’nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında da beş kişi daha hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komitesi, İsrail’in düzenlediği harekâtın Gazze Şeridi’nin kuzeyini, şeridin geri kalanından tamamen ayırmayı hedeflediğini vurguladı. İsrail ordusu, Cebaliye mülteci kampını tamamen kuşatmış durumda ve bu bölgeye yakın olan Beyt Lahiya ve Beyt Hanun kasabalarına tank ve askeri birlikler gönderdi. İsrail ordusu, kuşatmanın amacının buralarda yeniden yapılanmaya çalışan Hamas savaşçılarının etkisiz hâle getirilmesi olduğunu belirtiyor.

İsrail ordusu ayrıca, bölge sakinlerini evlerini terk edip Gazze’nin güneyinde güvenli bölgelere gitmeleri konusunda uyarırken, Filistinli yetkililer ve BM yetkilileri, Gazze’de gerçekten güvenli bir yer bulunmadığını ifade ediyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki sivil can kayıplarındaki artışı şiddetle kınadı.

Gazze’nin kuzey kesiminde 2,3 milyonluk nüfusun yarısından fazlası yer alıyordu. İsrail’in bölgeye yönelik saldırısının ilk aşamasında, yoğun bombardıman nedeniyle yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. BM’nin tahminlerine göre, şu an kuzeyde yaklaşık 400 bin kişi yaşamaya devam ediyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları ve Filistinli Kaybı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!