1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in Gazze Şeridi’ne Yönelik Saldırıları: Can Kaybı 42 Bin 10’a Ulaştı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Yönelik Saldırıları: Can Kaybı 42 Bin 10’a Ulaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Yönelik Saldırıları Sonrası Can Kaybı Artıyor

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 45 artarak 42 bin 10’a ulaştı. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 369 gündür süren saldırılarının bir soykırım niteliğinde olduğu vurgulandı.

Açıklamada belirtilene göre, İsrail ordusu son 24 saat içerisinde Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği üç ayrı katliamda 45 kişinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin ise yaralandığı ifade edildi. 7 Ekim’den bu yana İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı toplamda 42 bin 10 kişi olarak kaydedilirken, yaralı sayısının da 97 bin 720‘ye yükseldiği bildirildi.

Ayrıca, açıklamada hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında daha çok cesedin bulunduğu, fakat İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin bu cenazelere ulaşamadığı tekrarlandı. Bu durum, bölgedeki insani krizinin boyutlarını daha da derinleştirirken, yaşam mücadelesi veren insanların çaresizliğini gözler önüne seriyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Yönelik Saldırıları: Can Kaybı 42 Bin 10’a Ulaştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!