1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in Gazze’ye Yönelik Hava Saldırısında 73 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Hava Saldırısında 73 Filistinli Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırısı: 73 Ölü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin kuzey kısmındaki Meşru Beyt Lahiya bölgesine gerçekleştirdiği hava saldırısında en az 73 kişinin hayatını kaybettiği, birçok kişinin de yaralandığı bildirildi. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, “İsrail savaş uçakları, Meşru Beyt Lahiya’daki yerleşim alanlarına yoğun bombardıman gerçekleştirerek, korkunç bir katliam gerçekleştirmiştir” ifadelerine yer verildi.

Saldırıda, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere en az 73 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı ve kaybolduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Bu katliamın, Gazze’nin kuzeyindeki sağlık sisteminin çökertilmesiyle eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğine dikkat çekilmiştir.” denildi.

İsrail ordusunun, sağlık çalışanlarından hastaneleri derhal tahliye etmelerini istemesi, hastanelere yakıt girişini engellemesi ve bölgedeki iletişim ile internet hizmetlerini kesmesi, derin bir insani krize yol açtığı kaydedildi. Bu durum, sivil halkın yaşadığı büyük zorlukları daha da derinleştirmiştir.

Açıklamada, “İsrail’in işlediği bu yeni katliam, kadın ve çocuklara yönelik etnik temizliğin bir parçasıdır” ifadesiyle bu eylemler kınandı. Uluslararası topluma, bu tür suçların kınanması ve gerekli önlemlerin alınması çağrısı yapıldı.

Özellikle Cibaliya Mülteci Kampı ve Meşru Beyt Lahiya başta olmak üzere Gazze’nin kuzeyinde yaşanan soykırımdan, İsrail, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve bu suçlara ortak olan diğer ülkelerin sorumlu olduğu vurgulandı.

Kaynak: Sözcü

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Hava Saldırısında 73 Filistinli Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!