1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in İran Kızılayı’na Ait Sahra Hastanesine Saldırısı

İsrail’in İran Kızılayı’na Ait Sahra Hastanesine Saldırısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Kızılayı’na Ait Sahra Hastanesine İsrail Saldırısı

İran Kızılayı’nın X sosyal medya hesabından yapılan resmi açıklamada, Lübnan-Suriye sınırında bulunan ve 56 yatak ile ilaç deposu içeren sahra hastanesinin, dün gece İsrail tarafından düzenlenen bir saldırı sonucu tamamen yandığı bildirildi. Bu hastane, İsrail saldırıları sırasında yaralanan Lübnanlılar için tıbbi yardım sağlamak amacıyla İran Kızılayı tarafından kısa süre önce kurulmuştu.

İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, gerçekleşen saldırıda can kaybı olmadığını belirtirken, “Tüm sağlık ekibimiz güvende, ancak hastanenin ambulansları, sağlık ekipmanları ve malzemeleri imha edildi.” ifadesini kullandı.

“Tam Bir Savaş Suçu Örneği”

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Lübnan-Suriye sınırında İran Kızılayı’na ait sahra hastanesine yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, bu durumu şiddetle kınadıklarını vurguladı. Bekayi, İsrail’in sahra hastanesine yönelik saldırısını “tam bir savaş suçu örneği” olarak nitelendirdi.

İranlı Sözcü, Tel Aviv’in daha önce de Gazze ve Lübnan’da hastaneleri defalarca hedef almış olduğunu hatırlatarak, uluslararası toplumu bu savaş suçlarının durdurulması için harekete geçmeye çağırdı. İran Kızılayı, 6 Ekim tarihinde Lübnan-Suriye sınırında sahra hastanesi kurduğunu duyurmuştu.

İsrail’in İran Kızılayı’na Ait Sahra Hastanesine Saldırısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!