1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in İran’a Olası Saldırısı ve ABD’nin Politikaları

İsrail’in İran’a Olası Saldırısı ve ABD’nin Politikaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in İran’a Olası Saldırısı ve ABD’nin Beklentileri

Amerikan yetkililerinin, 5 Kasım 2024’te gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinden önce İsrail’in İran’a bir saldırı düzenleyebileceği yönünde beklentileri olduğu bildirildi. CNN’e konuşan ve kimlikleri açıklanmayan bazı ABD’li yetkililere dayandırılan haberde, İsrail’in bu süre zarfında harekete geçebileceği vurgulanıyor.

Yetkililer, İran’a karşı nasıl bir yanıt verileceği konusunda İsrail’de hâlâ aktif bir tartışmanın sürdüğünü belirtirken, 5 Kasım’daki seçim tarihine kadar bir saldırının gerçekleşmesini öngördüklerini ifade ettiler. Bununla birlikte, olası bir İsrail saldırısının zamanlamasının, başkanlık seçimleriyle doğrudan bağlantılı olmadığını da vurguladılar. Ancak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, “ABD’deki siyasi süreçlere karşı oldukça hassas” olduğu kaydedildi.

İsrail’in İran’a yönelik muhtemel bir saldırısının, ABD siyasetini yakından ilgilendireceği ve özellikle seçim dönemine yakın bir zamanda Orta Doğu’da patlak verebilecek çatışmaların Washington’da güçlü bir yankı uyandırabileceği ifade edildi.

“ASKERİ HEDEFLERLE SINIRLI KALACAK”

Kaynağa göre, aralarında Başbakan Benjamin Netanyahu’nun da bulunduğu İsrailli yetkililer, ABD’ye karşı yapılacak saldırının petrol veya nükleer tesisler yerine sadece askeri hedeflerle sınırlı kalacağı konusunda güvence verdiler.

Bu bağlamda, bölgedeki gerginliklerin arttığı bir dönemde, Amerika’nın bu durumu nasıl yöneteceği merak konusu olmaya devam ediyor. Olası bir çatışmanın, sadece bölgesel değil, uluslararası dengeleri de etkileyebileceği düşünülüyor.

Kaynak: Sözcü

İsrail’in İran’a Olası Saldırısı ve ABD’nin Politikaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!