1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in İran’a Olası Saldırısı ve Bölgedeki Gerginlik

İsrail’in İran’a Olası Saldırısı ve Bölgedeki Gerginlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in İran’a Yönelik Olası Saldırısı Üzerine Gelişmeler

İsrail devlet televizyonu KAN’ın adını vermediği yetkililere dayandırdığı haberde, “İsrail, İran’a yönelik olası bir saldırıya hazırlık aşamasında, tarihinin en gergin ve karmaşık dönemlerinden birine tanıklık ediyor” ifadesi yer aldı. Haberde, “İsrail’in İran’a saldırı başlatma hazırlığında olduğu” belirtilirken, “ABD’nin bu saldırıya odaklandığı ve saldırının etkilerinin hafifletilmesi için İsrail’e baskı yaptığı” kaydedildi.

Son Gelişmeler

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, bugün askeri bir üste gerçekleştirdiği ziyarette, ülkesinin İran’a karşı olası bir saldırı planı hakkında açıklamalarda bulunarak, “İran’a saldırdığımızda, herkes hazırlık ve eğitim sürecimizi anlayacaktır” dedi. Bu açıklama, bölgedeki gerginliği artıran bir başka unsur olarak dikkat çekti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah’ta düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından Orta Doğu turuna başlamıştı. Blinken, bu tur kapsamında ilk olarak İsrail’e gelerek, ardından Suudi Arabistan’a geçti.

İran’ın Saldırıları ve Tepkiler

İran, 1 Ekim’de İsrail’e füze saldırısında bulunmuştu ve Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya karşılık verileceği konusunda kamuoyunu bilgilendirmişti. İsrail Kanal 13 televizyonunda yer alan bir habere göre, ABD’nin Tel Aviv’den İran’a yönelik bir saldırıyı “yumuşatmasını” istediği iddia edilmişti. Ancak bu iddiaya ilişkin İsrail yönetiminden henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, Antony Blinken, bugün Tel Aviv’de yaptığı açıklamada, “İsrail’in İran’a vereceği yanıtın, bölgedeki gerginliği artırmaması için dikkatli olması gerektiği” uyarısında bulundu.

Kaynak: Sözcü

İsrail’in İran’a Olası Saldırısı ve Bölgedeki Gerginlik
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!