1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in İran’a Saldırı Hazırlıkları ve Sızdırılan İstihbarat Belgeleri

İsrail’in İran’a Saldırı Hazırlıkları ve Sızdırılan İstihbarat Belgeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in İran’a Saldırı Hazırlıkları ve Sızdırılan Belgeler

İsrail’in İran’a yönelik olası bir saldırı hazırlığına dair ABD istihbarat belgelerinin, Tahran ile bağlantılı bir Telegram hesabına sızdırıldığı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Bu belgelerin içeriği, uluslararası ilişkilerde önemli bir tartışma konusu haline gelmiş durumda.

İran’la bağlantılı olduğu belirtilen Telegram hesabından yapılan paylaşımda, “ABD istihbaratına ait bir kaynak, İsrail’in İran’a kapsamlı bir saldırı için yaptığı hazırlıkları detaylandıran 15-16 Ekim tarihli, Ulusal Jeo-uzamsal-İstihbarat Ajansı’na ait son derece hassas ve gizli bir belgeyi bizimle paylaştı” ifadeleri yer aldı. Bu sızdırılan belgelerin, İsrail Hava Kuvvetleri’nin üslerinde son dönemde gerçekleştirdiği ve İran’a yönelik saldırı amaçlı olduğu değerlendirilen bazı operasyonlar ile mühimmat ikmali gibi stratejileri kapsamlı bir şekilde ele aldığı belirtiliyor.

Ayrıca, söz konusu belgelerin, İsrail ordusunun bu hafta içerisinde İran’a yönelik saldırı hazırlıkları çerçevesinde savaş uçakları, insansız hava araçları ve karadan havaya füzelerle gerçekleştirdiği tatbikatlara da işaret ettiği kaydediliyor.

Konuya dair The Jerusalem Post gazetesine konuşan ismi açıklanmayan üst düzey bir İsrailli yetkili, “İsrail savunma teşkilatı, sızıntının farkında ve bunu son derece ciddiye alıyor,” şeklinde bilgi verdi. Öte yandan, CNN tarafından yapılan habere göre, Amerikalı yetkililerin olayı “son derece ciddi” olarak nitelendirmelerine rağmen sızıntının İsrail’in askeri planlarını etkilemeyeceği düşüncesinde olduğu bildirildi.

ABD eski Savunma Bakan Yardımcısı ve emekli CIA görevlisi Mick Mulroy, sızdırılan belgelerin ABD ile İsrail arasındaki güven ilişkisini zedeleme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. İsmi açıklanmayan bazı ABD’li yetkililer, sızdırılan belgelerin kaynağının araştırıldığını, belgelerin kim tarafından ele geçirildiği, bir istihbarat mensubu aracılığıyla mı yoksa bir siber saldırı yoluyla mı sızdırıldığı gibi konuların incelendiğini açıkladı.

Kaynak: Sözcü

İsrail’in İran’a Saldırı Hazırlıkları ve Sızdırılan İstihbarat Belgeleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!