1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in İran’a Verilecek Yanıt Hazırlıkları ve Hedefleri

İsrail’in İran’a Verilecek Yanıt Hazırlıkları ve Hedefleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in İran’a Verilecek Yanıt Hazırlıkları

İsrail’in, Tahran’ın gerçekleştirdiği füze saldırısına karşılık verme aşamasında, İran’da hedef alacağı noktaları belirlediği ve misillemenin “an meselesi” olduğu bildirildi. Bu durum, bölgedeki gerginliği daha da artıran bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

İsrail’in Kanal 12 televizyonunda yayımlanan habere göre, İsrail ordusu, İran’a verilecek yanıt kapsamında hedef alınması planlanan noktaların bir listesini Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant’a sunmuş durumda. Bu bilgilerin ışığında, Tel Aviv yönetiminin İran’ın füze saldırısına karşılık verme sürecinde hangi noktaları hedef alacağına dair kararını verdiği kaydedildi.

KAN haber kanalına konuşan ve ismi gizli tutulan bir İsrailli yetkili, “Hedefler net. (Karşı saldırı) Şimdi an meselesi.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca, İsrail yönetiminin İran’a yönelik saldırı planını genel hatlarıyla ABD ile paylaştığı ancak hangi spesifik noktaların hedef alınacağına dair ayrıntılı bilgi vermediği de belirtildi. Bu durum, uluslararası ilişkilerdeki hassas dengeleri göz önünde bulundurarak dikkatle izleniyor.

İsrailli bir kaynağın, “hedeflerin son dakika değişebileceğini” ifade ettiği, olası bir saldırının dinamiklerinin ne denli değişken olduğunu ortaya koyuyor. Zira, İran, 1 Ekim’de İsrail’e yönelik bir füze saldırısı gerçekleştirmişti ve Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya misilleme yapılacağına dair kamuoyuna açıklamada bulunmuştu.

Kaynak: Sözcü

İsrail’in İran’a Verilecek Yanıt Hazırlıkları ve Hedefleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!