1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in İran’a Yönelik Saldırı Hazırlıkları: Bölgede Gerilim Tırmanıyor!

İsrail’in İran’a Yönelik Saldırı Hazırlıkları: Bölgede Gerilim Tırmanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’den İran’a Yönelik Saldırı Hazırlıkları

Times of Israel gazetesine konuşan ismi açıklanmayan bir İsrailli yetkili, dün gece Tel Aviv’deki Kirya Askeri Üssü’nde gerçekleştirilen güvenlik toplantısında, İran’a yönelik saldırı planlarına dair önemli gelişmeler kaydedildiğini bildirdi. Yetkili, yapılan değerlendirmeler sonucunda Tel Aviv yönetiminin şu an için İran’ın askeri tesislerine yönelik saldırılara odaklandığını, ancak bu stratejinin ilerleyen günlerde değişebileceğini vurguladı.

Dün düzenlenen toplantıya Başbakan Binyamin Netanyahu, üst düzey bakanlar ve askeri yetkililerin katıldığı belirtildi. İsrail devlet televizyonu KAN, bu toplantıyı “İran meselesi hakkında belirleyici bir tartışma” olarak nitelendirdi. Ayrıca, KAN kanalı, 5 Ekim tarihinde Netanyahu hükümetinin, “İran’a karşı güçlü ve kapsamlı bir saldırı başlatma kararı aldığını” daha önce duyurmuştu.

Öte yandan, İran, 1 Ekim tarihinde İsrail’e yönelik füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya karşılık verileceğini açıkça ifade etmişti. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin yeniden tırmanmasına yol açarken, her iki tarafın da askeri hazırlıklarını artırdığı gözlemleniyor.

İsrail’in İran’a Yönelik Saldırı Hazırlıkları: Bölgede Gerilim Tırmanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!