1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Barosu’nda İbrahim Özden Kaboğlu Dönemi: Anayasa Açıklamaları ve Tartışmalar

İstanbul Barosu’nda İbrahim Özden Kaboğlu Dönemi: Anayasa Açıklamaları ve Tartışmalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Barosu’nda Yeni Dönem

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı İbrahim Özden Kaboğlu, seçim günü yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Özellikle anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili “Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir” ifadesi, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Kaboğlu, bu konuyla ilgili olarak şunları belirtti: “Tıpkı 1995’te yapıldığı gibi, 2001’deki değişiklikte de başlangıç kısmındaki ırkçı ifadeler kaldırıldı. 2001 değişikliğinde ise madde 14’e, İnsan Hakları’na dayanan, laik ve demokratik cumhuriyet kavramı eklendi.”

“AÇIKLAMA SİYASİ BİR ZEMİNE ÇEKİLMİŞ, BAĞLAMINDAN KOPARILMIŞ VE ANLAŞILAMAMIŞTIR”

Kaboğlu, bu açıklamalarının ardından akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarından yeni bir mesaj paylaştı. Kaboğlu, kamuoyuna yönelik yaptığı açıklamada, şunları ifade etti:

  • “Saygıdeğer kamuoyu ve İstanbul Barosu’nun sevgili üyeleri, 20 Ekim akşamı İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu sonrasında hukukçulara yaptığım kısa değerlendirme sonrasında, Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerine bir kara çalma kampanyası başlatıldı.”
  • “Seçim sürecinde hakkımda yürütülen gerçek dışı söylemlere karşı yaptığım teknik açıklama, siyasi bir zemine çekilmiş, bağlamından koparılmış ve anlaşılamamıştır.”

“ANAYASA’NIN EN NET SAVUNUCULUĞUNA DEVAM EDECEĞİZ”

  • “İlk üç madde, ülke, toplum ve devlet üçlüsünü kucaklayan kurallar bütününün sacayağıdır. Değiştirilmesinin teklifi dahi olanaksızdır.”
  • “İfadelerimin, kurucu irade ile sürekli çatışma içerisinde olan kişi ve kurumların beyanlarıyla ortaklaştırılması, ne doğru ne de iyi niyetlidir.”
  • “Bu konuda toplumdaki hassasiyetin farkındayım ve bu hassasiyetle, ülkede yapılan anayasal tahribata karşı koymak için ömrünü harcamış, bu konuda bedeller ödemiş bir hukuk insanıyım.”

Kaboğlu, devraldığı görevin sorumluluğuyla, Anayasa’nın en net savunuculuğuna devam edeceğini ve avukatlık mesleğinin sorunlarını çözmek için çalışacağını vurguladı. Ayrıca, genç meslektaşların sorunlarını gündeme getirmek için de çaba göstereceğini belirtti.

Kaynak: Sözcü

İstanbul Barosu’nda İbrahim Özden Kaboğlu Dönemi: Anayasa Açıklamaları ve Tartışmalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!