1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ergün Cebeci’nin Atanması ve Öne Çıkan Özellikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ergün Cebeci’nin Atanması ve Öne Çıkan Özellikleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Yeni Atama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde önemli bir görev değişikliği gerçekleşti. Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’na Ergün Cebeci atandı. Daha önce bu görevi vekaleten yürüten Selçuk Tütüncü’nün ise Afet Koordinasyon Merkezi Şube Müdürlüğü görevine devam edeceği bildirildi.

Ergün Cebeci Kimdir?

Yeni daire başkanı Ergün Cebeci, 1993 yılında Kara Harp Okulu’ndan Jandarma Teğmen rütbesiyle mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Tuzla Piyade Okul Komutanlığı ve Foça Jandarma Okullar Komutanlığı’nda çeşitli görevlerde bulunmuş, Bornova 2. Jandarma Komando Eğitim Tabur Komutanlığı’nda ise takım komutanlığı yapmıştır. 1996 yılında Jandarma Subay Okulu’ndan mezun olduktan sonra, 1996-2019 yılları arasında Mardin, Çanakkale, Tunceli, Muğla, Şırnak, Edirne ve Kastamonu’da önemli görevler üstlenmiştir. Bu görevler arasında Jandarma Komando Bölük Komutanlığı, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutan Yardımcılığı yer almıştır. 2019-2022 yılları arasında Kiev Büyükelçiliği’nde İçişleri Müşaviri olarak görev yapmış, sonrasında 2022’de Tunceli İl Jandarma Komutanı olarak atanmıştır. 2023 yılında İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ağustos 2024 tarihinde emekliye ayrılması planlanmaktadır.

Suudi Prens’e Zarfı İade Etti

Ergün Cebeci, Ukrayna savaşında 17 bin vatandaşımızı tahliye etmesi ve FETÖ’nün “Atatürkçü küfürbaz Yarbay” olarak fişlediği bir isim olmasıyla dikkat çekmiştir. Özellikle, Suudi Prens’e verdiği bahşişi iade etmesi, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştır. 2007 yılında Bodrum’da İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaparken, tatilini geçiren Suudi Arabistan Prensi Mohamed Bin Suud Al-Faisal Al Suud, kaldığı otelin personeline ve güvenlik görevlilerine beşer bin dolar bulunan zarflar dağıtmıştır. Prensin güvenliğinden sorumlu jandarma subayı, zarfı içinde ne olduğunu bilmeden almış ve açmadan o dönem Bodrum Jandarma Bölük Komutanı olan Ergün Cebeci’ye götürmüştür.

Cebeci’den Örnek Bir Duruş

İçinde para olduğu anlaşıldığında, zarfın kapağını bile açmadan Ergün Cebeci, zarfı kırmızı-beyaz gül ve karanfiller eşliğinde Prens’e iade etmiştir. Çiçekleri ve zarfı takdim eden komutan, “Türk askeri olarak tatil için veya ülkemize gelen herhangi bir kişinin güvenliğinden sorumluyuz. Siz bizim konuğumuzsunuz ve sizin güvenliğiniz için görevimizi yaptık. Her zaman sizi ülkemize bekleriz. Lütfen yaptığınız jesti reddetmemizi yanlış anlamayın; Türk askeri veya hiçbir güvenlik görevlisinin bu tür bir tarz içinde olması beklenemez. Zarf, subaylarımız tarafından bir davet zarfı olduğu sanılarak ve nezaket gereği alınmıştır, bunu bilmenizi isteriz” şeklinde açıklama yapmıştır.

Kaynak: Sözcü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ergün Cebeci’nin Atanması ve Öne Çıkan Özellikleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!