1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Cevizlibağ’da Dolandırıcılık Vakası: 10 Milyon Lira Zarar

İstanbul Cevizlibağ’da Dolandırıcılık Vakası: 10 Milyon Lira Zarar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cevizlibağ’da Dolandırıcılık Vakası

İstanbul Cevizlibağ’da oto tamirciliği yapan Mevlüt Gündoğdu, 15 yıllık bir arkadaşının indirimli sıfır otomobil vaadiyle dolandırıldığını iddia etti. Gündoğdu, eşi bir otomotiv şirketinin satış biriminde çalışan bu arkadaşının, piyasa değerinin altında sıfır araç sahibi olabileceklerini söylemesi üzerine yakın çevresindeki birçok kişinin de araç almak için harekete geçtiğini belirtti.

Ancak, aylar geçmesine rağmen araçların teslim edilmemesi üzerine durumu yargıya taşıyan Gündoğdu, toplam zararının 10 milyon liraya ulaştığını ifade etti. Şikayet sonrası, araç satışında bulunduğu öne sürülen E.K. hakkında yaklaşık 25 farklı suç duyurusu olduğu ve bu kişinin akrabalarına da hayali araç satışı yaptığı iddia edildi.

Güvenin Suistimali

Gündoğdu, arkadaşıyla olan uzun yıllara dayanan güven ilişkisi nedeniyle sürekli para göndermeye devam ettiğini anlatarak, “Benim 15 yıllık arkadaşımdı. Eşi de ünlü bir otomobil firmasında satış bölümünde çalışıyordu. Bize filo üzerinden indirimli araç vermek vaadiyle, ’50 bin lira aşağı sıfır bir araca sahip olursunuz’ diye teklif ettiler. Bu teklifi mantıklı bulup değerlendirdik. Kendisini uzun zamandır tanıdığımız için güvenimiz tamdı; ama gerçekte işler öyle olmadı. Araçlar sürekli ‘geliyor’ denilerek oyalandık.” şeklinde konuştu.

Gündoğdu, araçların teslimatında sürekli mazeretler öne sürüldüğünü belirterek, “Önce kapora verdik, iki ay sonra araçları teslim edeceklerdi ama teslim edilmedi. Sonra ‘Araçları teslim edeceğiz, bedelini kapatmanız lazım’ dediler ve bedeli ödettirdiler. Ardından ruhsat ve sigorta için de ayrı ücretler talep ettiler.” diyerek dolandırıldıklarını ifade etti.

Büyük Zarar ve Mağduriyet

Dolandırıcılığın büyüklüğünün 150 milyon TL’ye kadar ulaştığını belirten Gündoğdu, “Burada yaklaşık 45-50 kişi dolandırıldı. Kendi akrabalarını, kuzenlerini dahi dolandırmışlar. Zamanla herkes birbirini buldu ve mağduriyetler ortaya çıktı. 2022’nin parasıyla 40-50 milyon lira civarında, bugünün parasıyla 100-150 milyon lira gibi bir kayıp söz konusu. Benim çevremde 30-40 kişi araç almak için paralarını göndermişti. Bizim 10 milyon lira gibi bir zararımız var ve bu 2022’nin parası. Bugünün parasıyla 30 milyon liraya yakın bir zararımız söz konusu.” şeklinde konuştu.

Adalet Arayışı

Dava süreciyle ilgili bilgi veren Gündoğdu, “Hakkında birçok suç duyurusu olan kişiler, ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar. Bugün mahkememiz vardı, 5 dakika bile sürmedi. Davalarımızı birleştiremiyoruz ve bu kişiler adliyeden rahatça çıkabiliyor.” ifadelerini kullandı. Gündoğdu, dolandırıcıların meslek haline getirdiği bu eylemlerin cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı.

Avukatın Açıklamaları

Mağdurların avukatı Kürşat Ömer Karaman, “Şüpheliler tarafından sahte fatura ve dekont sunuldu. Gündoğdu, dolandırıldığını anlatarak, evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yargılama devam ediyor. Biz, şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Karaman, sunulan belgelerin gerçek olmadığını belirterek, “Faturalar ve dekontlar sahte olduğu için bayiden araç teslimi yapılmamıştır. Şu anda şüphelilerin yargılaması devam etmektedir ve bu delillerle en ağır şekilde cezalandırılması için mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

İstanbul Cevizlibağ’da Dolandırıcılık Vakası: 10 Milyon Lira Zarar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!