1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kılıçdaroğlu’na Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kılıçdaroğlu’na Soruşturma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kılıçdaroğlu Hakkında Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçlamasıyla resen bir soruşturma başlattı. Bu karar, Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımın ardından alındı.

Başsavcılık, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Ekim tarihinde sosyal medya platformu X’ten yaptığı bir paylaşımı referans alarak, Kılıçdaroğlu’nun söz konusu paylaşımını inceledi. Erdoğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyadan sürekli birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara sadece acıyarak bakıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, eski Türkiye’nin unutulmaya yüz tutmuş kötü hatıraları olarak anılmaktan kurtulamayacaklar.

Kılıçdaroğlu, bu paylaşımının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Açıklamasında yer alan bazı ifadeler ise şu şekildeydi:

Lanet olsun sana ve kurduğun düzene… 5’li çeteler eliyle milletin parasına, uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize, bozduğun ve kontrol altına aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu. Yeni doğan bebeklerimizin canı, para için sağlık çetesine teslim edildi. 12 bebeğimiz senin sisteminin adamları tarafından 3 kuruş kazanmak için hayata gözünü yumdu… Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle; en hafif tabiri ile: ‘’Allah belanı versin!’’ Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış ‘‘hançer’’ diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin.

Bu ifadelerin, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçunu oluşturabileceği değerlendirmesiyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kılıçdaroğlu hakkında resen bir soruşturma başlattı.

Kaynak: Sözcü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kılıçdaroğlu’na Soruşturma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!