1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kılıçdaroğlu’na Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kılıçdaroğlu’na Soruşturma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kılıçdaroğlu Hakkında Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçlamasıyla resen bir soruşturma başlattı. Bu gelişme, siyasi arenada büyük yankı uyandırdı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hukuksuz bir soruşturma daha başlatılmış. Çok korktuk! Şunu bilin ki ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız! Sayın Genel Başkanı korkutamazsınız, sindiremezsiniz…” ifadelerini kullandı.

Celal Çelik, yaptığı paylaşımda ayrıca, “Yeri gelmişken, ortada suç yokken, daha ötesi Genel Başkan açıklamasında geçen olguların tamamı doğru iken, hukuksuz soruşturmayı başlatanlara değinmek doğru olacaktır: Bu hukuksuz soruşturmayı kim başlatmış? Siyasi Davaların Nöbetçi Mahkeme Başkanı iken ödüllendirilip Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan, yakın zamanda da (anlaşılan!) Nöbetçi Başsavcı olması için İstanbul Başsavcısı yapılan kişi… Yine fütursuzca suç işleme iradesini ortaya koymuş! El insaf!” şeklinde konuştu.

Çelik, ayrıca şu soruları gündeme getirdi: “Suç kapsamına sokulmaya çalışılan Genel Başkanın açıklaması özelinde soruşturma yetkisi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda iken, hangi hak ve yetki ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatır?! Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu konuda yanıtınızı bekliyoruz.”

Kaynak: Sözcü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kılıçdaroğlu’na Soruşturma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!