1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Park İhalesi ve Sahte Kefalet Senedi İddiası

İstanbul Park İhalesi ve Sahte Kefalet Senedi İddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, iş kadını Lale Cander’in, 2 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Park’ın kiralanması ve işletilmesi ihalesini sahte kefalet senedi sunarak kazandığını öne sürdü. Salıcı, Cander’in kazandığı ihalelerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından araştırıldığını belirtti. Söz konusu soruşturma hakkında Salıcı, “İstanbul Park, Lale Cander’in sahibi olduğu Can Bilim Eğitim Kurumları şirketi tarafından işletilecek.” şeklinde konuştu.

İHALEYİ CANDER KAZANDI

Vakıflar Genel Müdürlüğü, nisan ayında “İstanbul Park Yapım ve Onarım Karşılığı Kiralama” ihalesi düzenledi. İhaleye konu olan 2 milyon metrekarelik alan, ihale tarihindeki kurla, günlük 365 bin liraya kiralandı. Ancak bu kiralama işleminin sahte kefalet senedi ile gerçekleştirildiği iddia ediliyor. İhaleyi Lale Cander’in sahibi olduğu şirket kazandı. Cander’in şirketinin, ihaleye katılabilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne 7 milyon 683 bin dolarlık bir teminat mektubu sunması gerekiyordu. Bunun yerine sahte bir belge verildi.

SAHTE KEFALET SENEDİ

Sahte kefalet senedinin düzenlendiği iddia edilen Mapfrekefalet Sigorta, dünya çapında tanınan Mapfre Sigorta ile aynı firma değildir. Mapfrekefalet Sigorta Aracılık Hizmetleri’nin sahibi ise bir Bulgaristan vatandaşıdır. Bu şirket hakkında nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlamalarıyla ilgili olarak çeşitli soruşturmalar yürütülmektedir. Sahte kefalet senedinin düzenlenmesine aracılık eden başka bir şirket olan Aksu Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, fason bir acente olarak faaliyet göstermektedir.

ŞİRKET KURUM LİSTESİNDE YOK

Türkiye’de sigorta şirketlerini denetleyen ve faaliyet izni veren bir kurum bulunmaktadır. Sigorta şirketlerinin meslek birliği olan Türkiye Sigorta Birliği, sahte kefalet senetleriyle ilgili birçok kez kamuoyuna duyuru yapmıştır. Bu tür poliçeleri düzenleyebilecek şirketler, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun internet sitesinde ilan edilmektedir. Ancak Mapfre Kefalet Sigorta Aracılık Hizmetleri Anonim Şirketi, bu listede yer almamaktadır.

İstanbul Park İhalesi ve Sahte Kefalet Senedi İddiası

BÖYLE BİR KAYDA RASTLANMADI

Ayrıca, 2020 yılından sonra kefalet senetlerinin herkesin erişebileceği bir şekilde sorgulanmasını sağlayacak bir doğrulama uygulaması geliştirilmiştir. Bu uygulama üzerinden gerçekleştirdiğim sorgulamada, “Böyle bir kayda rastlanmadı” sonucu elde edilmiştir.

Kaynak: Sözcü

İstanbul Park İhalesi ve Sahte Kefalet Senedi İddiası

İstanbul Park İhalesi ve Sahte Kefalet Senedi İddiası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!