1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da 12 Yeni Doğanın Ölümüne Neden Olan Çete İddianamesi Hazırlandı

İstanbul’da 12 Yeni Doğanın Ölümüne Neden Olan Çete İddianamesi Hazırlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Yeni Doğanın Ölümüne Neden Olan Çete Hakkında İddianame Hazırlandı

İstanbul’da, 12 yeni doğan bebeğin ölümüne neden olan çetenin faaliyetleriyle ilgili olarak hazırlanan iddianame, kamuoyunu derinden sarstı. Bu iddianamede, bebeklerle ilgili şoke eden ifadeler yer aldı. Hemşire olarak çalışan şüpheli Mehtap S. ile örgüt üyesi Hasan Basri G. arasında geçen bir telefon konuşmasında, Hasan Basri G.’nin “Mehtap, çocuğu öldür, 50 satürasyonlu çocuk mu olur?” dediği kaydedildi.

Savcıyı Makamında Tehdit Etmişlerdi

Olayla ilgili yürütülen soruşturma sürecinde, savcı Y.E.’nin makamında tehdit edildiği bilgisi de ortaya çıktı. Bu durumu değerlendiren Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 47 şüpheli hakkında ciddi iddialar yer alıyor.

Bebekleri Kendi Anlaşmalı Hastanelerine Gönderdiler

İddianame, doktorlar ve sağlık çalışanları arasındaki telefon görüşmelerini de içeriyor. Bu görüşmelerde, Dr. Fırat Sarı ve çalışma arkadaşı Dr. İlker G.’nin, anlaşmalı oldukları özel hastanelere bebeklerin sevk edilmesi için 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin M. Ö., hasta sevklerini yapan Fehmi A. ve il dışı hasta sevklerini üstlenen Serdar Y. ile nasıl işbirliği yaptıkları anlatılıyor.

112 Çalışanıyla Ortak Hareket Etmişler

İddianamede, Esenyurt Belediye Başkanlığı Sağlık Hizmetleri’nde görevli Renas K. ile birlikte, özel hastanelerde doğmuş ve yoğunluktan dolayı başka hastanelerde tedavi edilmesi gereken bebek hastaların tespit edilerek, kendi anlaşmalı oldukları hastanelere sevk edildiği belirtiliyor. Bebek hastanın ailesini ikna ettikten sonra, tedavi reddi denilen işlemi gerçekleştirip, 112 Acil Çağrı Merkezinden provizyon numarası alınmadan hastaneye sevk ettikleri öne sürülüyor.

Öldürme Talimatı

İddianamede dikkat çeken bir diğer detay ise, hemşire Mehtap S. ve örgüt üyesi Hasan Basri G. arasında geçen bir diyalog. Hasan Basri G.’nin “Mehtap, çocuğu öldür, 50 satürasyonlu çocuk mu olur?” ifadesine karşılık, hemşire Mehtap S.’nin “Öldüreceğim de, öldürsem de bir dert, biliyorsun yani” demesi, olayın ciddiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bakanlıktan Denetime Geldiler

Örgüt lideri Dr. Fırat S. ile Ceren Hatice K. arasında yapılan bir görüşmede, Ceren Hatice K.’nın “Hocam, bakanlıktan denetime geldiler. Bastılar, her şeyi kontrol ediyorlar ve benim 28 hastam var. Normalde buranın hasta sayısı bu yüzden” dediği, Dr. Fırat S.’nin ise “Tamam, taburcuların var zaten, bugün taburcu edeceğin 3 hastan yok mu? Taburculukları ayarla” şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

Bu olaylar zinciri, sağlık sisteminin içindeki çürümeyi ve kötüye kullanımı gözler önüne seriyor.

İstanbul’da 12 Yeni Doğanın Ölümüne Neden Olan Çete İddianamesi Hazırlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!