1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da 700 Bin Dolarlık Dolandırıcılık Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı

İstanbul’da 700 Bin Dolarlık Dolandırıcılık Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Dolandırıcılık Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı

İstanbul'da Dolandırıcılık Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı

Türkiye’deki üniversitelere sınavsız yerleştirme veya yatay geçiş yaptıracakları vaadiyle İran’dan İstanbul’a getirilen kişileri yaklaşık 700 bin dolarlık dolandırıcılığa maruz bırakan 9 şüpheli, düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin, Beylikdüzü’nde kurdukları danışmanlık şirketini bir yurt haline getirerek dolandıracakları kişileri burada ağırladıkları ortaya çıktı.

SINAVSIZ TIP FAKÜLTESİ VAADİ

İstanbul’da ikamet eden bazı İran uyruklu bireyler, Türkiye’de üniversiteye kaydolacakları vaadiyle dolandırıldıkları iddiasıyla emniyete başvuruda bulundu. Mağdurların şikayetleri üzerine polis, konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, şüphelilerin, Türkiye’deki prestijli üniversitelerin Tıp, Mühendislik gibi bölümlerine sınavsız yerleştirme ya da yatay geçiş yaptırma vaadiyle mağdurları kandırdıkları belirlendi.

ZENGİN AİLELERİ HEDEF ALDILAR

Şüphelilerin, İran’da zengin ailelerle irtibata geçerek öğrenci ve ailelerini Türkiye’ye getirdikleri ve yurt haline dönüştürdükleri evlerde misafir ettikleri öğrenildi. Şüphelilerin, öğrencilere normal sınavlara soktukları ve internet üzerinden sınav sonuçlarını sorgulamak için şifreler aldıkları tespit edildi. Eğer öğrenciler sınavı kazanırsa, sanki bu başarıyı kendileri sağlamış gibi ücret talep ettikleri, kazanamayan öğrenciler ise “Bu sene kontenjanlar dolmuş, inşallah seneye yapacağız” diyerek yine bir miktar ücret alıp geri gönderildiği belirlendi.

ALTISI YURT DIŞINDA BULUNUYOR

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan izinle yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, şüphelilerin 13’ünün İranlı, 2’sinin ise Türk olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 700 bin dolarlık dolandırıcılık gerçekleştirdikleri belirlenen şebekenin 6 üyesinin yurt dışında bulunduğu tespit edildi. Türkiye’de bulunan 9 şüphelinin yakalanması için kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. İstanbul ve Ankara’da tespit edilen adreslere eş zamanlı baskın yapan polis, 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen işlemleri sırasında şüphelilerin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da 700 Bin Dolarlık Dolandırıcılık Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!