1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Bebek Acil Hastalarına Yapılan Usulsüz Sevk İddiaları

İstanbul’da Bebek Acil Hastalarına Yapılan Usulsüz Sevk İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli bazı kişilerin, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddiaları üzerine, 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame dikkat çekici ayrıntılar içermektedir. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bebeklerini kaybeden babaların ifadelerine yer verildi.

Müştekilerin İfadeleri

M.H.K. isimli müşteki, 13 Kasım 2023 tarihinde 28 haftalık hamile olan eşi Z.K. ile tansiyon rahatsızlığı nedeniyle Esenyurt’taki Özel Esencan Hastanesi’ne gittiklerini anlattı. M.H.K, burada 4 saat bekletildikten sonra hastanenin yoğun bakım alanlarının dolu olduğu bilgisiyle Esenler’deki Özel Güney Hastanesi’ne yönlendirildiklerini ifade etti.

“ACİL DOĞUMA ALDIKLARINI SÖYLEYİP 8 BİN TL İSTEDİLER”

  • M.H.K, Esenler Güney Hastanesi’nde eşinin ambulansla hastaneye getirildiği anda benden 8 bin TL talep edildiğini, “Acil doğuma alındı” denildiğini belirtti.
  • Ödeme sırasında, hastane yetkilileri benden nakit ve kartla ödeme yapmamı istediklerini, 4 bin TL’yi nakit, 4 bin TL’yi ise banka kartı ile ödememi talep ettiklerini aktardı.
  • İlk olarak, nakit olan 4 bin TL’yi yakınlardaki bir ATM’den çekerek hastane veznesine teslim ettim. Ancak, herhangi bir makbuz ya da işlem belgesi verilmedi.

M.H.K, doğumdan sonra kendisi, eşi ve çocuklarının hastanede 3 gün kaldığını, “Bebeğimin iyi olduğu bilgisi verildi” dedikten sonra, üçüncü gün sabahı bebeğinin vefat haberini aldıklarını söyledi.

“BEBEĞİMİN RAHATSIZLIĞIYLA ALAKALI HERHANGİ BİR TANI KONULMAMIŞTI”

Diğer bir müşteki E.K., 26 Kasım 2023 tarihinde eşi S.K. ile birlikte Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittiklerini ve bebeklerinin doğduğunu belirtti. Doğumdan sonra doktorların bebeğin durumunun iyi olduğunu söylediklerini ifade eden E.K, “Ancak 27 Kasım’da doktor, bebeğin durumunun kötüleştiğini ve acil olarak sevk edilmesi gerektiğini söyledi” dedi.

“Bebeğim Özel Bağcılar Medilife Hastanesine sevk edildi”

  • E.K, bebeklerinin sevk edildiği hastanede Dursun Eryılmaz isimli doktorun kendilerine bebeğin kalp yetmezliği ve metabolik hastalık olduğunu söylediğini aktardı.
  • “Eğer yaşarsa, yüzde 80 ihtimalle engelli olacağını ya da öleceğini belirttiler” diyen E.K, bebeğinin bir gün sonra vefat ettiğini ifade etti.

Başka bir müşteki H.H., 26 Kasım 2023’te eşi G.E.H.’nin doğum sürecinin başlamasıyla gittikleri hastanede, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı gerekçesiyle Özel Bağcılar Medilife Hastanesi’ne sevk edildiklerini belirtti. H.H., bebeğinin durumunun iyi olduğunu ancak yoğun bakımda takip edileceğini öğrendiğini söyledi. Üç gün sonra, bebeğinin ölümüyle sonuçlanan sürecin detaylarını paylaştı.

“KUVÖZDE BEBEĞİMİN ÖLÜ HALİNİ GÖSTERDİLER”

Yabancı uyruklu müşteki B.N.O., 14 Ocak 2024’te 5 aylık kızını öksürük ve soğuk algınlığı şikayetiyle Beylikdüzü Medilife Hastanesi’ne götürdüğünü, bebeğinin bir gün normal odada kaldıktan sonra yoğun bakım ünitesine alındığını aktardı.

  • Bebeğinin durumunun kötüleşmesi üzerine kendisine başka bir hastaneye gitmesi gerektiği söylendiğini bildiren B.N.O., 17 Ocak’ta ambulansla sevk edildiğini belirtti.
  • 5 günlük yatış ücreti olan 35 bin lirayı peşin ödediğini, ancak bebeğinin ölüm haberini aldığında yaşadığı acıyı dile getirdi.

İstanbul’daki bu olaylar, bebek acil hastalarına yönelik usulsüz sevk iddialarını gündeme getirirken, yaşanan süreçler, hem ebeveynler hem de sağlık sistemi açısından ciddi sorunları ortaya koymaktadır.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da Bebek Acil Hastalarına Yapılan Usulsüz Sevk İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!