1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Bebek Ölümleri ve Sağlık Skandalı: Çete İddiaları

İstanbul’da Bebek Ölümleri ve Sağlık Skandalı: Çete İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Sağlık Skandalı: Bebeklerin Ölümleri ve Çetenin Ağı

İstanbul’da, bir çetenin 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışanlarla iş birliği yaparak, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirip, ölümle sonuçlanan olaylar yarattığı ortaya çıktı. Bu skandal çerçevesinde, aralarında doktor, hemşire ve ambulans şoförlerinin de bulunduğu toplam 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Soruşturma kapsamında 22 kişi tutuklandı.

Şüpheliler arasında dikkat çeken bir isim ise Ahmet Atilla Yılmaz. Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beylikdüzü Meclis Üyeliği’nin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu’nda da görev alıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği “Eğitim Zirvesi”nde bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özel’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şunlardır:

  • “İletişim Başkanlığı’ndan iktidara yakın medyaya ‘Bu işin içinde DEM’li var, CHP’li belediye meclis üyesi var’ haberleri pompalanıyor.”
  • “Eğer çok arayacaksanız, son lafı başta söylüyorum; bu işin içinde, içinde değil, 10 km kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir.”
  • “Bu işin içinde birisi varsa, şu anki Sağlık Bakanı İstanbul İl Müdürü’yken kendini temize çıkarmak için ‘Biz ihbar ettik’ diyor.”
  • “İlk şikayet Mayıs 2023’te yapılmış. Mayıs 2023’ten Ekim 2024’e kadar geçen sürede hiçbir şey yok. Soruşturmayı yapan savcıyı tehdit edecek kadar tüm bilgilere ulaşmış bir çete var. Caniler, katiller aramızda dolaşıyor; el kadar bebeği hastane hastane dolaştırıyorlar.”
  • “Bu iş yapılırken, eski sağlık bakanının hastanesi işin tam göbeğinde. Denetleyecek sağlık müdürlüğünde oturan kişi şu anda Sağlık Bakanlığı’nın tepesinde.”
  • “İşin içinde bu türden birçok kişinin atadığı adamlar var. Eğer bir sorumlu aranıyorsa, dönemin sağlık müdürü, şimdiki bakan değil, kardeşim.”
  • “Bu ülkede bir sorumlu varsa, ‘Sorumlusu benim ben’ diyor ya. Her imzayı atmayı biliyorsun, ekonomist yerine faiz belirliyorsun, her işi sen biliyorsun. Bu iş olunca kenara çekiliyorsun.”

“HODRİ MEYDAN”

  • “İletişim Başkanlığı, iki tane isim tespit edecek de sorumluluktan kurtulacak. Getirin o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım. Bu işe karışan hastanelerin tamamının ruhsatları askıya alınmalı.”
  • “Yasal düzenleme, Salı günü Meclis’ten oy birliği ile geçirilmelidir. Hadi bakalım, hodri meydan!”
  • “Paçalarından pislik akan adamlar, 22 yıllık iktidarın sonunda sorumluluğu bize doğru ittiriyorlar.”
  • “Üzerimize ne düşerse yapacağız ama bu işe bulaşan kimi kayırıyorsanız, kimi ayırıyorsanız, kime dokunulmazlık sağlamaya çalışıyorsanız, iki elimiz onun da sizin de yakasında olacaktır.”
  • “Her şeyi biliyorsan, bu işi de çözeceksin.”

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da Bebek Ölümleri ve Sağlık Skandalı: Çete İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!