1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Kar Yağışı Beklentileri ve Soğuk Hava Uyarısı

İstanbul’da Kar Yağışı Beklentileri ve Soğuk Hava Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Kar Yağışı Beklentileri

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da kar yağışı ile ilgili önemli tahminlerde bulundu. Kış havasının yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladığını vurgulayan Şen, “İstanbul’da akşam 5’ten sonra kesinlikle montsuz dışarı çıkmamalısınız” şeklinde uyarıda bulundu. Bu açıklama, İstanbullular arasında kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği konusunda merak uyandırdı.

Sonbahar Erken Vedalaşıyor: İstanbul’a Kar Yağacak mı?

Türkiye’nin birçok bölgesi, sonbaharın gelişi ile birlikte kar yağışı ile tanıştı. Uludağ, Palandöken, Ordu, Artvin ve Rize gibi illerde beyaz örtü ile kaplanan dağların ardından gözler İstanbul’a çevrildi. Vatandaşlar, şehirde kar yağışı olup olmayacağını merak ederken, CNN Türk’e konuşan Prof. Dr. Orhan Şen, bu merak edilen soruya yanıt verdi.

“İstanbul’da Akşam 5’ten Sonra Montsuz Çıkamıyorsunuz”

Güneşin ısıtıcı etkisinin azaldığını belirten Orhan Şen, “Güneş gittiği anda üşümeye başlıyorsunuz; çünkü radyasyon kaybı oluyor. Özellikle akşam 5’ten sonra kesinlikle montsuz dışarı çıkılmamalı İstanbul’da. Sonbahar kendini gösteriyor. Baktığımız zaman sonbaharın bitmesine daha zaman var ama yine de sıcaklıklar yüksek. Önümüzdeki 4-5 gün de bu şekilde devam edecek,” dedi.

“Sıkı Bir Kış Beklemeyin”

İstanbul’da geçmişte olduğu gibi kar yağışlı kış günlerinin artık geride kaldığını ifade eden Şen, “Sıkı bir kış beklemeyelim. Çocukluğunuzdaki kışlar bile İstanbul için uzak bir ihtimal. İstanbul’da bir gün havada kar görürsek, ne mutlu bize,” şeklinde konuştu. Şen, sonbaharın genel olarak yağışlı geçmesi gerektiğini ancak bu yıl kuraklık yaşandığını belirtti. Özellikle çiftçiler için ekim ayının önemini vurgulayarak, “Toprak gerekli nemi alamadı. Önümüzdeki 1 hafta içinde yağış beklemiyoruz. 5-6 gün boyunca yurtta yağış olmayacak. Yağan yağmur da yetersiz kalıyor,” diye ekledi.

İstanbullulara Soğuk Hava Uyarısı

İstanbullulara soğuk hava uyarısında bulunan Şen, “Akşam dışarı çıkarken yanınızda mont bulundurmalısınız. Gündüz hava açıksa, gece de genelde açık olur. Ancak bu gece soğuma nedeniyle sis oluşacak. Karayolu ulaşımında vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor,” diyerek halkı uyardı.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da Kar Yağışı Beklentileri ve Soğuk Hava Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!