1. Haberler
  2. Spor
  3. İstanbul’da Kılıç Satellite Turnuvası’nda Türk Eskrimcilerden Başarı

İstanbul’da Kılıç Satellite Turnuvası’nda Türk Eskrimcilerden Başarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Kılıç Satellite Turnuvası’nda Başarı

İstanbul’da gerçekleşen Kılıç Satellite Turnuvası, Türk eskrimciler için büyük bir başarıya sahne oldu. Turnuvada milli sporcular, 1 altın ve 1 bronz madalya kazanarak uluslararası arenada Türkiye’yi gururlandırdı.

Türkiye Eskrim Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, bu prestijli organizasyon Başakşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Turnuvaya, Türkiye’nin yanı sıra Arjantin, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Çekya, İngiltere, Yunanistan, Macaristan, İran, İrlanda, İtalya, Ürdün, Japonya, Kazakistan, Hollanda, Singapur, Slovenya, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) toplam 152 sporcu katıldı.

Ay-yıldızlı takım, 48 sporcuyla turnuvaya katılarak büyük bir mücadele sergiledi. Bu mücadelede Furkan Yaman, finalde karşılaştığı Macar rakibi Krisztian Rabb’ı 15-14’lük bir skorla mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Ayrıca, Tolga Aslan da gösterdiği performansla bronz madalyayı kazanarak önemli bir başarı elde etti.

Kadınlar kılıç kategorisinde ise Nisanur Erbil, çeyrek finalde gösterdiği mücadele sonrası turnuvayı 5. sırada tamamladı. Nisanur’un performansı, gelecekteki turnuvalar için umut verici bir gösterge oldu.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da Kılıç Satellite Turnuvası’nda Türk Eskrimcilerden Başarı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!