1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Özel Hastanelere Yapılan Operasyon ve Haksız Kazanç İddiaları

İstanbul’da Özel Hastanelere Yapılan Operasyon ve Haksız Kazanç İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Özel Hastanelere Yapılan Operasyon

İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan personelle işbirliği yapılarak, bebek acil hastalarının önceden belirlenen özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine nakledilmesi suretiyle ölümlerine yol açıldığı ve bu durumdan haksız kazanç sağlandığı iddiaları üzerine bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, ruhsatları iptal edilen İstanbul’daki 9 özel hastane boşaltıldı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilen yazının ardından, hastanelerdeki taburcu ve sevk işlemleri hızla gerçekleştirildi. Bu çerçevede, aşağıda belirtilen hastanelerin sevk işlemleri tamamlanarak mühürlendi:

  • Özel Silivri Kolan Hospital
  • Özel Güney Hastanesi
  • Özel Avcılar Hospital
  • Özel TRG Hospitalist Hastanesi
  • Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi
  • Bağcılar Özel Şafak Hastanesi
  • Özel Bağcılar Medilife Hastanesi

Bu hastanelerden taburcu edilen hastalar, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edildi. Ayrıca, Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Özel Birinci Hastanesi’nde yoğun bakımda bulunan hastalar dışındaki tüm hastaların sevk işlemleri tamamlandı. Ancak, nakli mümkün olmayan bazı hastaların tedavileri, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yeni belirlenen uzman branş doktorların gözetiminde bu iki hastanede sürdürülmeye devam ediyor.

Hizmetlerine son verilen bu hastanelerde, yoğun bakımdaki hastaların tedavileri tamamlandıktan sonra mühürleme işlemleri de gerçekleştirilecektir. Öte yandan, hizmetlerine son verilen bazı hastanelerin önünde toplanan çalışanlar, suçluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini savunarak, hastanelerin kapanmaması yönünde çağrıda bulundular.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da Özel Hastanelere Yapılan Operasyon ve Haksız Kazanç İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!