1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Psikiyatri Kliniğinde Cinsel İstismar Davası

İstanbul’da Psikiyatri Kliniğinde Cinsel İstismar Davası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Psikiyatri Kliniğinde Cinsel İstismar Suçlaması

İstanbul’da bir psikiyatri kliniğinde, hayvanlarda kullanılan ilaçları çocuklara vererek ailelere ‘cinsel istismar’ tuzağı kurmakla suçlanan doktor Süleyman Salih Zoroğlu ve ona yardım ettiği öne sürülen 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma, Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Tutuklu sanık Süleyman Salih Zoroğlu ve eşi tutuksuz sanık Özgül Zoroğlu mahkemeye katılırken, duruşmaya diğer tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler de iştirak etti.

“Cehennemi Yaşadık”

Duruşmada söz alan müşteki Naşid Y., “Ben Z.Ö.’nün babasıyım. 2021 yılında eşimle bazı sorunlar yaşadım ve bu durum kızımın psikolojisini olumsuz etkiledi. Eşim, bir doktor bulduğunu ve kızımızı götürmek istediğini söyledi. Salih Zoroğlu, benim kızıma cinsel istismarda bulunduğumu iddia etti. Kızım, tedavi görmeye başladıktan sonra uyuşturucu bağımlısı gibi davranmaya başladı. Daha sonra başka bir doktor bulduk ve o doktor ‘Süleyman Salih Zoroğlu’nun hastaları hep bize geliyor. Kendisi FETÖ’cü’ dedi. Olayları anlayınca gidip şikayetçi oldum. Bir avukat aradı ve ‘Kızınızın ses kaydını aldık, savcılığa vereceğiz, şu kadar parayı vermeniz lazım’ dedi. Cehennemi yaşadık. Şikayetçiyim” şeklinde konuştu.

Diğer bir müşteki Türkan H. ise, “Ben D.A.’nın annesiyim. Azerbaycan’da yaşıyorum ve sağlık konusunda güvenerek buraya geldim. Çok zor zamanlar geçirdim, maddi ve manevi anlamda tükendim. Eşimle sorunlarım vardı ve bu yüzden kızımı doktora götürdüm. Kızım bu olaylar sırasında 7-8 yaşındaydı. Salih Zoroğlu, üçüncü seansta bana, ‘Baba tacizi muhtemelen, senin ondan şüphen var mı?’ dedi. Ben de buna inanmadığımı söyledim, sadece taciz konusunun üzerinde durdu. Kızım bana ‘Salih Hoca beni Fethullah Gülen’in yanına götürecek’ dedi. Hatta bana ‘Gülen kim, anne?’ diye sordu” şeklinde beyanda bulundu. Duruşma, diğer müştekilerin ifadelerinin alınması ile devam ediyor.

İddianamede Yer Alan Detaylar

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 20 müşteki aile ve 21 mağdur çocuğun ifadeleri yer aldı. İddianamede, yaşları 7 ile 18 arasında değişen mağdur çocukların ve ebeveynlerinin beyanlarına, mağdur çocuklarla ilgili seans kayıtlarına ve ailelere gönderilen mesaj içeriklerine de yer verildi. Süleyman Salih Zoroğlu’nun mağdurlara teşhis koyarak seanslar sırasında Ketamin maddesi verdiği, cinsel içerikli sorular yönelttiği ve bedensel ile ruhsal sağlıklarının bozulmasına neden olduğu ifade edildi. Ayrıca, ailelerin çeşitli üyelerini istismarla suçlayarak maddi taleplerde bulunduğu ve çocukları kendi tutacağı bir eve yerleştirmeye çalıştığı belirtildi.

Sanık Zoroğlu’nun klinik ve ev adreslerinde ele geçirilen maddeler üzerinde yapılan incelemelerde Ketamin ve Ketamin bulaşıklı maddelerin tespit edildiği de iddianamede vurgulandı. Zoroğlu’nun mağdur çocuklara yönelttiği kapalı uçlu sorular, hasta mahremiyetini ihlal eden uygulamaları ve ebeveynlere yönelik düşmanca ifadeleri, mesleki ve etik ilkelere aykırı bulundu. Mağdur çocukların, kliniğe cinsel istismar iddiası ile gelmediği de iddianamede açıkça yer aldı.

Süleyman Salih Zoroğlu’nun tüm vakalara, öykülerinde cinsel istismar olmamasına rağmen hızlıca Çoklu Kişilik Bozukluğu (ÇKB) / Disosiyatif Kimlik Bozukluğu (DKB) teşhisi koyduğu da belirtildi. Çocukların, istismara uğramadıklarını ve müracaat sebeplerinin bu olmadığını anlatmaya çalıştığı, ancak Zoroğlu’nun “ensesti Allah’ın verdiği özel yeteneklerle anladığını” ifade ettiği kaydedildi. Zoroğlu’nun bazı mağdurları, ailelerinden ayrılarak oluşturacağı evlerde kalmaya ve pasaport çıkararak yurt dışına gitmeye ikna etmeye çalıştığı tespit edildi.

İddianamede, Süleyman Salih Zoroğlu’nun 21 kez “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, 21 kez “Eziyet”, 4 kez “İftira”, 2 kez “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma”, 2 kez “Şantaj”, 2 kez “Uyuşturucu Madde Kullanımını Özendirme”, 1 kez “Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirme” ve 1 kez “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etme” suçlarından toplam 96 yıldan 972 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ayrıca, Zoroğlu’na yardım ettiği öne sürülen diğer 5 sanık için de değişen oranlarda hapis cezası istenmektedir.

İstanbul’da Psikiyatri Kliniğinde Cinsel İstismar Davası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!