1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Semih Çelik’in İşlediği Cinayet ve İntihar Olayı

İstanbul’da Semih Çelik’in İşlediği Cinayet ve İntihar Olayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Kan Donduran Cinayet ve İntihar: Semih Çelik Olayı

EREN KOCA/HABER MERKEZİ – Türkiye, geçtiğimiz Cuma günü İstanbul’da meydana gelen kan donduran cinayeti konuşmaya devam ediyor. Semih Çelik adlı genç, Eyüpsultan’da 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i ve Fatih’te İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra Edirnekapı’daki surlardan atlayarak intihar etti. Katilin, cinayetlerini işlediği İkbal Uzuner’in babasının ifadesi gün yüzüne çıktı. Ayrıca, Semih Çelik’in babası da olay günü ve öncesinde yaşananları detaylı bir şekilde anlattı. Yapılan araştırmalarda, katil Çelik’in bir mesajlaşma uygulamasında “incel” olarak adlandırılan kişilerle iletişimde olduğu belirlendi. Bu kapsamda polis, “incel” gruplarının yanı sıra cinsellikle, şiddetle ya da ırkçılıkla ilgili paylaşımlar yapan kişi ve siteleri gözlem altına aldı.

İNCEL ALARMI!

İNCEL ALARMI!

İstanbul’da Cuma günü, kendisiyle aynı yaşta olan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldüren Semih Çelik ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Katilin telefonunda yapılan incelemede, bir mesajlaşma uygulaması üzerinden “incel” olarak tanımlanan kişilerle iletişim kurduğu ortaya çıktı. “İncel”, İngilizce “involuntary celibacy” (istemsiz bekarlık) teriminin kısaltmasıdır ve genellikle kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman, şiddet yanlısı bireyleri tanımlamak için kullanılır.

İŞ ARKADAŞI MİLLİYET’E KONUŞTU

İŞ ARKADAŞI MİLLİYET'E KONUŞTU

Semih Çelik’in (19) kasap olarak çalıştığı firmanın Milliyet muhabirine yaptığı açıklamada, caninin eski çalışma arkadaşı, “Semih, yaklaşık iki yıl önce beş ay kadar firmamızda çalıştı. Sosyal bir çocuktu, ancak biraz marjinaldi. Çok konuşmazdı ama içine kapanık da değildi. Elektrikli bisikletle işe gidip geliyordu. Saygısız değildi, kasabın arka tarafında çırak olarak çalışıyordu ve etleri hazırlıyordu. İşini iyi yapıyordu. Gözlemlediğim kadarıyla psikopat bir ruh hali yoktu, ancak sonradan psikolojik tedavi gördüğünü öğrendim.” şeklinde konuştu.

‘KIZIMI RAHATSIZ EDİNCE OKULUNU DEĞİŞTİRDİM’

'KIZIMI RAHATSIZ EDİNCE OKULUNU DEĞİŞTİRDİM'

İkbal Uzuner’in babası Hasan Uzuner’in emniyetteki ifadesi de dikkat çekti. Baba Uzuner, “Kızım, liseyi Fatih’te okudu ve Semih Çelik ile okulda tanışmışlardı. Lise 3. sınıfın ilk yarısında Semih, kızımı rahatsız etmeye başladı. Bu durum uzun bir süre devam edince, kızımın okulunu değiştirdim. Kızım bir süre Semih ile arkadaşlık etti fakat yaşadığı rahatsızlık nedeniyle psikolojisi bozuldu. Onu psikoloğa gönderdim. Kızım benden kedi istedi, ona bir kedi aldım. Kediyle ilgilenirken psikolojisi düzeldi. Son 1,5 yıldır gayet iyiydi, psikolojisi düzelmişti. Semih’in annesi de bizi arayarak, ‘Oğlumun yeni bir kız arkadaşı var, çok mutlular, artık kızınızı rahatsız etmeyecek’ dediğinde daha da rahatladık. Kızım, 1,5 yıldır Semih ile hiçbir şekilde iletişim kurmamıştı. Olay günü eşim, kızımı aradı ama telefonunu bir erkek açtı ve ‘Merak etme, kızın emin ellerde’ dedi. Eşim tekrar aradığında bu sefer başka bir erkek açtı ve telefonun surlardan düştüğünü söyledi. Eşime yerini tarif edip gelip telefonu alabileceğimizi belirtti. Ben de aradım ama telefonu açan erkek, telefonu sadece annesine teslim edeceğini söyledi. Babamı hastaneye götürdüğüm için akabinde eşimle birlikte kızımın telefonunu almaya gittik. Telefonu evsiz biri bulmuş, surlardan düştüğünü söyledi. Belki kızımız oradadır umuduyla yukarı çıkmak istedik ama teller yüzünden çıkamadık. Aşağı indikten sonra kalabalık bir grubun surlara baktığını gördüm ve belki kızımız kalabalığın içindedir düşüncesiyle oraya doğru yürüdüm. O sırada kızımın kafasını gördüm.” ifadelerini kullandı.

(Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, DHA)

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Semih Çelik’in işlediği cinayetlerden bir gün sonra, internette yayılan ve bu görüşlere sahip kişilerin yer aldığı bir mesajlaşma uygulamasındaki gruptan elde edilen “destekleyici” ve “övücü” paylaşımlar üzerine polis, yurt genelinde geniş bir takip başlattı.

TAKİP EDİLİYOR

TAKİP EDİLİYOR

81 İl Emniyet Müdürlüğü’nün Siber devriye ekipleri, 7/24 usulüyle internet üzerinden yürütülen takip ve izleme çalışmalarında, “incel” akımı başta olmak üzere, cinsellik, şiddet ve ırkçılık içerikli yayın ve paylaşım yapan hesap ve siteleri gözlem altına aldı. Emniyet güçlerinin, Ağustos ayında Eskişehir’de “aşırı sağcı” semboller kullanan bir saldırgan tarafından gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya sahip çıkan yapı üzerindeki çalışmalarının, operasyon ve gözaltılara dönüşmesi bekleniyor.

(Ferit Zengin-Milliyet)

İstanbul’da Semih Çelik’in İşlediği Cinayet ve İntihar Olayı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!