1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Trafik ve Toplu Taşıma Yoğunluğu

İstanbul’da Trafik ve Toplu Taşıma Yoğunluğu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Trafik ve Toplu Taşıma Durumu

Anadolu Yakası’nda D-100 kara yolunda, Kadıköy ile Kartal arasında trafik her iki yönde oldukça ağır ilerliyor. Ayrıca, TEM Otoyolu’nda Samandıra kavşağı ile Çamlıca gişeleri arasında araçlar adım adım hareket edebiliyor. UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişte, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafik yoğunluğu, Çamlıca ve Ataşehir ayrımlarından itibaren başlıyor. Avrasya Tüneli gişelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşmuş durumda. Avrupa Yakası’nda ise D-100 kara yolunda Edirnekapı, Haliç Köprüsü, Halıcıoğlu, Çağlayan ve Beylikdüzü bölgelerinde çift yönlü bölgesel yoğunluklar gözlemleniyor. TEM Otoyolu’nda ise Bahçeşehir’de Ankara istikametinde ve Haramidere’deki bağlantı yolunda araçlar zor ilerliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik haritası verilerine göre, trafik yoğunluğu Avrupa Yakası’nda %58, Anadolu Yakası’nda ise %78’e kadar ulaştı. Kent genelindeki trafik yoğunluğu ise %65 olarak ölçüldü.

TOPLU TAŞIMADA YOLCU YOĞUNLUĞU

İstanbul Boğazı’nda etkili olan sis nedeniyle gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alınırken, Şehit Hatları bazı vapur seferlerinin ikinci bir duyuruya kadar yapılamayacağını bildirdi. Diğer toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen yolcular, metro, metrobüs, otobüs ve Marmaray’da da yoğunluk oluşturdu. Toplu taşıma araçlarına binmek için turnikelerden geçen yolcular kalabalıkla karşılaştı.

  • Bazı metrobüs, İETT ve tramvay aktarma istasyonlarında yoğunluk gözlemlendi.
  • Metrobüs hattının Altunizade durağı ile M-5 Üsküdar-Samandıra Metro hattında Altunizade yönünde sıkışıklık yaşandı.
  • Uzunçayır metrobüs durağında, metro ve İETT otobüslerine aktarma yapmak isteyen vatandaşlar kalabalık oluşturdu.

İstanbul’daki bu trafik ve toplu taşıma durumu, gün içinde birçok vatandaşın seyahatlerini olumsuz etkiliyor. Alınacak önlemler ve alternatif ulaşım yolları, bu yoğunluğun azaltılmasına yardımcı olabilir.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da Trafik ve Toplu Taşıma Yoğunluğu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!