1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Tüp Bebekle İkiz Bebek Sahibi Olma Süreci ve Yaşanan Dram

İstanbul’da Tüp Bebekle İkiz Bebek Sahibi Olma Süreci ve Yaşanan Dram

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Tüp Bebekle İkiz Bebek Sahibi Olmuşlardı

2019 yılında İstanbul’un Esenyurt ilçesinde ikamet eden Ebru ve Ozan Öztürk çifti, tüp bebek yöntemi ile ikiz çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Tüm kontrollerini ve doğum sürecini evlerine yakın olan Özel İstanbul Reyap Hastanesi’nde gerçekleştiren çift, Nisan ayında bir erkek ve bir kız bebek dünyaya getirdi. Ancak doğum sonrası bebeğin sağlığı ile ilgili beklenmedik olaylar yaşandı.

Doğumhaneden hemen sonra bebekler, yoğun bakım ünitesinde kuvöze alındı. Kız bebeklerini, tüm sorumlulukları üstlendiklerine dair imza atarak 11’inci günde kucaklarına alan Ebru ve Ozan Öztürk, erkek çocuklarını ise 24 gün boyunca yoğun bakımda tutmak zorunda kaldı. Yenidoğan yoğun bakım ünitesinin sorumlu doktoru Fırat Sarı’nın, aileyi çeşitli bahanelerle oyaladığı öne sürüldü. 24’üncü günde ise acı bir haber geldi; bebeklerinin yaşamını yitirdiği bildirildi. O tarihte, doktorlara güvenerek çocuklarının ölümünü sorgulamayan aile, çetenin ortaya çıkmasıyla birlikte büyük bir yıkım yaşadı. Şu anda Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşamlarını sürdüren Öztürk ailesi, konuyu yargıya taşıma hazırlıkları yapıyor.

Ozan Öztürk’ten Acı İtiraflar

Ozan Öztürk, eşiyle birlikte yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı:

  • “2019 yılında İstanbul Reyap Hastanesi’nde eşim ikiz bebek doğurdu. Doğum öncesinde anne karnında yapılan tüm tetkiklerde çocuklarımızın sağlıklı olduğu ifade edildi. Ancak doğumdan hemen sonra bebeklerimizin yoğun bakıma alındığını öğrendik.”
  • “Bize bir şey söylemeden çocuklarımızı yoğun bakıma götürdüler. Daha sonra doğumu gerçekleştiren doktorla görüştüğümüzde, ‘Önlem amaçlı götürülmüş olabilir. Doğum normaldi ve çocuklar sağlıklı’ yanıtını aldık.”
  • “Yenidoğan yoğun bakım doktoru Fırat Sarı ile görüştüğümüzde, çocuğumuzun ciğerinde enfeksiyon olabileceği ve nefes almakta zorlandığını söylediler. Oğlumu hemen entübe ettiler ve kızım ise 11 gün boyunca kuvözde tutuldu.”

Oğlunun Sağlığı Üzerine Yaşanan Belirsizlikler

Eşiyle birlikte yaşadıkları zorlu sürecin detaylarına değinen Öztürk, oğlunun yoğun bakımda geçirdiği 24 günde kendilerine yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu belirtti:

  • “Oğlumuz için net bir bilgi verilmedi. Fırat Sarı, çocuğumuzun bir gün iyi, bir gün kötü olduğunu söylüyordu. Bazen çocuğumun durumunun iyileştiğini, bazen de kötüleştiğini belirtiyordu.”
  • “Oğlumuzun kalbinde bir sorun olduğunu ifade ettiler ve dışarıdan bir kalp doktoru getirmemizi istediler. Biz de gerekli ücreti ödeyerek doktoru getirdik, ancak gelen doktor hiçbir sorun olmadığını söyledi.”

Fırat Sarı’nın Güven Verici Tavrı

Ozan Öztürk, oğlunu kaybettikten sonra yaşananları sorgulamadıklarını şu şekilde açıkladı:

  • “Fırat Sarı, bize sürekli güven veriyordu. Konuşmalarıyla bazen umutlandırıyor, bazen de tedavi sürecinin devam edebileceğini belirtiyordu. Bu nedenle herhangi bir işlem yapmaya gerek görmedik.”
  • “Fakat şimdi anlıyoruz ki, diğer ailelere de benzer yalanlar söylenmiş. İçimizdeki hisleri kelimelerle ifade etmek zor. Bu insanların ceza almalarını talep ediyoruz ve yasal süreç başlatacağız.”

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da Tüp Bebekle İkiz Bebek Sahibi Olma Süreci ve Yaşanan Dram
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!