1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Yenidoğan Çetesi Skandalı: Kırmızı Ailesinin İlişkileri

İstanbul’da Yenidoğan Çetesi Skandalı: Kırmızı Ailesinin İlişkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Yenidoğan Çetesi Skandalı

İstanbul’da, “Yenidoğan Çetesi” adı verilen bir çetenin, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları ile işbirliği yaparak, bebek acil hastalarını anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek, bilinçli bir şekilde ölümlerine neden oldukları ortaya çıktı. Soruşturma çerçevesinde, toplamda 22 kişi tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, 47 şüpheliye yer verilirken, bu çetenin anlaştığı hastanelerin isimleri de detaylı bir şekilde belirtildi.

Ailenin Farklı Bireyleri Arasında Yönetim

İddianamede adı geçen hastanelerden biri, Özel Doğa Hastanesi oldu. Doğamed Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adıyla faaliyet gösteren bu hastanenin yönetiminde, Şanlıurfalı Kırmızı ailesi yer almakta. Şirketin yönetim kurulu üyeleri tamamen Kırmızı ailesinden oluşurken, yönetim kurulu başkanlığı da ailenin farklı bireyleri arasında değişen tarihlerde seçilmektedir.

2021 yılında şirketin yönetim kurulu başkanlığına seçilen Nabi Kırmızı, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle hastanede düzenlenen bir etkinlikte konuşma yapmıştır. Kırmızı burada, “Doğa Hospital ailesi olarak geçtiğimiz yıllarda dünyaya gelen bebeklerimiz için hazırladığımız 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlama etkinliğinde, yaşama tutunma mücadelelerini tamamlayarak hayata atılan ve atılacak olan tüm bebeklerimizin ve ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Amaç sadece bu bebeklerin hayatta kalması değil, ileride yaşam kalitesi yüksek sağlıklı bireyler olmalarıdır. Doğa Hospital ailesi olarak, hastanemiz yenidoğan yoğun bakım ünitemiz, sahip olduğu her türlü tıbbi donanımı, deneyimli doktor ve hemşirelerimiz ile her zaman siz değerli ailelerimizin ve prematüre bebeklerimizin yanındadır. Doğa Hospital yenidoğan yoğun bakım ünitemize son bir yılda 243 hasta yatmış olup, gurur ve sevinçle belirtirim ki ölüm oranımız 0 olarak istatistiklere geçmiştir” demiştir.

Nihat Kırmızı’ya Devredilmişti

Hastanenin yönetimini elinde bulunduran Şanlıurfalı Kırmızı ailesinden Nihat Kırmızı, aynı zamanda İstanbul Topkapı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak görev yapmaktadır. Daha önce Ayvansaray Eğitim Vakfı’na bağlı faaliyet gösteren Ayvansaray Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu arasında meydana gelen yolsuzluk tartışmaları sonrasında devredilen üniversiteler arasında yer almıştır. Tartışma sonrası ilk devredilen üniversite Şehir Üniversitesi olurken, 2019 yılında İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Nihat Kırmızı’ya devredilmiştir.

Nihat Kırmızı, ayrıca Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapmaktadır ve Galatasaray yöneticiliği de geçmişte üstlenmiştir. Kırmızı ailesinin işletmeleri arasında, Özel Berk Anadolu Lisesi, Özel Mesleğim Akşam Lisesi gibi eğitim kurumları da bulunmaktadır.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da Yenidoğan Çetesi Skandalı: Kırmızı Ailesinin İlişkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!