1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsviçre’de Türk Gençten Haksızlığa Karşı Mücadele

İsviçre’de Türk Gençten Haksızlığa Karşı Mücadele

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsviçre’de Bir Türk Gençinin Mücadelesi

İsviçre’de birkaç yıl boyunca dönercide çıraklık yapan bir Türk genci, 2009 yılında işten çıkarıldı. Haftada yalnızca 20 ya da 20,5 saat çalışmak üzere bir anlaşma imzalayan bu genç, yıllık izinlerini kullanma fırsatını bulamadığı gibi, fazla mesailerinin de ödenmediğini fark etti. 15 yıl süren bu haksızlıkların ardından, cesaretle işverene karşı dava açma kararı aldı.

Mahkeme Süreci ve Sonuçları

Mahkeme, davayı kabul ederek tanık ifadelerini yeterli buldu. Sonuç olarak, döner büfesi sahibine, toplamda 133 bin Euro (yaklaşık 5 milyon TL) tutarında fazla mesai ve tatil parası ödemeye mahkum etti. Ayrıca, 5 bin 137 Euro tutarındaki mahkeme masraflarını da işverenin karşılamasına hükmedildi.

İsviçre’deki Çalışan Hakları

İsviçre’de fazla mesai ücreti, normal çalışma saat ücretinin %25 daha üzerinde hesaplanmaktadır. Ülkede, hem sendikaların güçlü olması hem de çalışan haklarının yasalarla güvence altına alınması, çalışanlar için önemli bir avantaj sunmaktadır. Bu tür durumlar, çalışanların haklarını arama konusunda cesaret bulmalarına yardımcı olmaktadır.

Kaynak: Sözcü

İsviçre’de Türk Gençten Haksızlığa Karşı Mücadele
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!