1. Haberler
  2. Dünya
  3. İtalya’nın Savunma Bakanı El Alamein Savaşını Kutladı, Eleştiriler Gündemde

İtalya’nın Savunma Bakanı El Alamein Savaşını Kutladı, Eleştiriler Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın Savunma Bakanı Eleştirilerin Hedefinde

İtalya’nın Savunma Bakanı, 2. Dünya Savaşı sırasında gerçekleşen bir muharebeyi kutlayan bir sosyal medya gönderisi nedeniyle yoğun eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Çarşamba günü, Savunma Bakanı, 1942 yılında Mısır’da cereyan eden El Alamein savaşının yıldönümü dolayısıyla bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında, bu çatışmayı “kahramanca ve trajik” olarak tanımlayarak, “özgürlüğümüz için hayatlarını feda eden” İtalyan askerlerine “saygılarını sunduğunu” belirtti.

Başbakan Giorgia Meloni’nin İtalya’nın Kardeşleri partisinin parlamentodaki savunma komisyonunda görev yapan Paola Chiesa da Facebook üzerinden “Ulusumuzun Kalbi bugün El Alameyn’de” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

‘Uygunsuz Bir Tasvir’

Savunma Bakanı, gönderisinde faşist lider Benito Mussolini için savaşan askerleri kahraman olarak tasvir etti. 2. Dünya Savaşı sırasında İtalya, Nazi Almanyası’nın yanında yer almıştı. El Alamein muharebesi, İtalya’nın savaş döneminde işgal etmiş olduğu Mısır’da gerçekleşen önemli bir çatışmaydı. O dönemdeki İtalya Başbakanı Benito Mussolini, ‘Roma İmparatorluğu’nu yeniden inşa etmek amacıyla Kuzey Afrika’nın büyük bir kısmını işgal etmişti.

Siena Üniversitesi’nde siyaset profesörü olan Mattia Guidi, bu durumla ilgili olarak “El Alamein’deki askerlerin, ‘özgürlüğümüz için savaşmış’ olmalarıyla nasıl bir bağ kurabiliyorsunuz, bu gerçekten aklımı zorluyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, muhalefetteki ikinci büyük parti olan sol eğilimli 5 Yıldız Hareketi’nden milletvekilleri, bir açıklama yaparak, İtalyan askerlerinin cesurca savaşmış olmalarına rağmen, onları özgürlük için savaşmış olarak anmanın “uygunsuz” olduğunu vurguladılar. Bunun yerine, “onlar (İtalya’nın) sömürgeci ve faşist rejiminin kurbanlarıydı” şeklinde bir ifade kullanılması gerektiğini savundular.

Kaynak: Sözcü

İtalya’nın Savunma Bakanı El Alamein Savaşını Kutladı, Eleştiriler Gündemde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!