1. Haberler
  2. Gündem
  3. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan Sert Açıklamalar

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan Sert Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un anayasanın üçüncü maddesine ilişkin yaptığı açıklamaları eleştirerek, “Sarayın atanmış ve zavallı memuru olduğunu kanıtladı” ifadelerini kullandı. Dervişoğlu, konuyla ilgili olarak şu önemli noktaları dile getirdi:

  • Devlet Anlayışı Üzerine: “Sizin devlet anlayışınızla bizim anlayışımız bir değil. Sizin devletiniz, saraydaki kişinin iki dudağından çıkan emirlerle şekilleniyor.”
  • ‘Çözüm Süreci’ Açıklaması: “2011 yılında ‘çözüm’ adı altında başlayan ihanet süreci, 2015’te rafa kaldırıldığı söylenerek millete yutturulmaya çalışıldı. 2017 yılında İYİ Parti’nin kuruluşu ile bu sürecin gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı. 2018’de ise bu durumdan rahatsız olanlar, Cumhur İttifakı’nı oluşturdular. Ardından HÜDAPAR ile genişleyen bu ittifak, şimdi de DEM ile el sıkışıyor.”
  • Siyasi Emeller: “Bu tutum, toplumun farklı kesimlerini kendi siyasi çıkarlarına alet etme çabasından başka bir şey değildir. Rafa kaldırılan ihanet sürecinin yeniden gündeme getirilmesidir. Bu filmi daha önce izledik. Senaryo, yönetmen ve yapımcılar hemen hemen aynı. Sadece oyunculara yenileri eklenmiş durumda, bu bir devam filmi.”
  • Kararlılık Mesajı: “Her adımınızı dikkatle izliyorum. Ben Müsavat Dervişoğlu’yum. Gücümü bu büyük milletten alıyorum. Kullandığım bu yetkiyi de Türkiye Cumhuriyeti devleti yurttaşlığından alıyorum ve bununla büyük bir onur duyuyorum. Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz. Bu millete de bir daha seyrettiremeyeceksiniz.”

Kaynak: Sözcü

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan Sert Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!