1. Haberler
  2. Gündem
  3. İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez’in TUSAŞ Terör Saldırısı Üzerine Açıklamaları

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez’in TUSAŞ Terör Saldırısı Üzerine Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez’in Açıklamaları

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TUSAŞ’taki terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu saldırının ardından yaşanan ihmallere dikkat çeken Çömez, “Bu kadar stratejik bir kurumun güvenliğinin sağlanamaması nasıl mümkün olabiliyor?” diye sordu. Teröristlerin, taksi şoförünü bagaja koyarak geçtiğini ifade eden Çömez, jandarma noktasında hiçbir kimlik kontrolü yapılmadığını vurguladı. “Uzun namlulu silahlarla jandarma noktasından nasıl geçtiler?” sorusunu gündeme getirdi.

“TERÖRİSTLERİN ANKARA’YA GELİŞİ”

Çömez, sözlerine şöyle devam etti: – Söz konusu teröristler Ankara’ya ne zaman ve nasıl geldiler? Sırtlarındaki mühimmat çantaları ve uzun namlulu silahlarla Ankara’da nasıl boy gösterdiler?

“İÇİŞLERİ BAKANI’NIN İLGİNÇ AÇIKLAMALARI”

– Eski İçişleri Bakanı, teröristlerin ayakkabı numaralarından bahsediyordu. Peki, bu teröristlerin ayakkabı numaraları kaçtı? Teröristler burada cirit atarken, MİT Başkanı Sayın Kalın, AKP Genel Merkezi’nde siyasi partilere brifing veriyordu. Bu kadar vahim bir olay yaşanırken, neden haberdar olunmadı?

– Devletin en üst kurumlarından birinin başındaki Sayın Kalın, bir siyasi partiye giderek FETÖ ile ilgili brifing veriyor. Bu son derece vahim bir durumdur. Eğer devlet kurumlarından bir bilgi verilecekse, bunun yeri Meclis’tir ve tüm partilere hitap etmelidir.

“GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN YETERSİZLİĞİ”

Çömez, NATO üyesi ülkelerde savunma sanayi tesislerini ziyaret ettiklerini ve bu tür tesislere giriş yaparken sıkı güvenlik önlemleri ile karşılaştıklarını belirtti. – Diplomatik pasaportlarımız verildi, kimliklerimiz ayrı ayrı kontrol edildi ve güvenlik taramalarından geçtikten sonra bu alanlara girebildik. Bu kadar önemli bir kurumun güvenliği neden sağlanamadı?

– Teröristler, taksinin şoförünü bagaja koydu ve kimsenin haberi olmadı. Jandarma noktasında kimlik kontrolü yapılmadı, uzun namlulu silahlar taksinin içinde iken jandarma noktasından nasıl geçtiler?

“CUMHURBAŞKANI’NIN TUTUMU”

Çömez, Cumhurbaşkanı’nın saldırı anında BRICS zirvesinde olduğunu ve TUSAŞ’ın yetkililerinin İstanbul’da bulunduğunu hatırlattı. – Birkaç gün önce Meclis çatısı altında terörist başına çağrı yapılmıştı. Bu durum son derece sinsi bir planın parçası gibi görünüyor.

– Türkiye Cumhuriyeti’nde, bu tür olaylar yaşanırken, terörist başını millet iradesinin tecelli ettiği Meclis çatısında ağırlamak, kabul edilemez. İYİ Parti, bu Meclis’te olduğu sürece, kimse milletvekillerinin cesedini çiğnemeden o katili burada konuşturamayacak.

“TÜRKİYE’NİN GÜCÜ”

– Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hukuki ve siyasi gücünün bulunmadığı bir ortamda, İmralı canisinin hukuki ve siyasi gücü mü var? Bunu şiddetle reddediyoruz. Terörle müzakere yapılmaz, teröristlere bu Meclis’te yer yoktur.

– AKP rejiminin 22 yıllık geçmişinin hesabını vermesi gerekiyor. Eğer bu ülkede bir terör problemi varsa, bunun önüne neden geçemedi? Neden bu lanet yapıyı kurutamadı?

“SON SÖZLER”

– Geçen seçimlerde mektubundan medet umuyordun, şimdi Meclis kürsüsünden konuşmasından medet umuyorsun. O pazarlık masasına oturduğunuzda karşınıza başka şeyler çıkacak. Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen, kökeni PKK’ya dayanan PYD/YPG terör devletinin temellerini atmak istiyorlar.

– Erdoğan, koltuğu uğruna birileriyle pazarlık yapmaya çalışıyorsa, bu bizim cesedimizi çiğnemeden olamaz. Hiç kimse o katili burada konuşturamayacak.

Kaynak: Sözcü

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez’in TUSAŞ Terör Saldırısı Üzerine Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!