1. Haberler
  2. Dünya
  3. İzlanda’da Hükümet Krizi: Başbakan Hükümeti Feshetti ve Seçim İlan Etti

İzlanda’da Hükümet Krizi: Başbakan Hükümeti Feshetti ve Seçim İlan Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzlanda’da Hükümet Krizi ve Seçim İlanı

İzlanda'da Hükümet Krizi ve Seçim İlanı

İzlanda’nın kamu yayın kuruluşu RUV’un aktardığına göre, Başbakan Bjarni Benediktsson, Pazar günü ülkedeki hükümetin koalisyonunun sona erdiğini duyurarak hükümeti feshetti. Bu gelişmenin ardından, 30 Kasım’da yeni seçimlerin yapılmasını talep etti. Benediktsson, düzenlediği basın toplantısında, iktidardaki üç parti arasında sığınmacılar ve enerji verimliliği konularında artan anlaşmazlıkların, hükümeti işlevsiz hale getirdiğini belirtti. Ayrıca, parlamentonun feshedilmesiyle ilgili olarak Pazartesi günü İzlanda Cumhurbaşkanı Halla Tomasdottir ile bir görüşme yapacağını ifade etti.

RUV’un haberine göre, parlamentonun feshedildiğinin ilan edilmesinin ardından en geç 45 gün içerisinde seçimlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

VOLKANİK PATLAMALARIN ETKİSİ

İzlanda’nın sağcı Bağımsızlık Partisi’nin lideri Benediktsson, Nisan ayında önceki Başbakan Katrin Jakobsdottir’in istifa ederek Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamasının ardından bu göreve atanmıştı. Bağımsızlık Partisi, merkez sağ Yenilikçi Parti ve Sol Yeşiller’den oluşan koalisyon hükümeti, son aylarda İzlanda’da meydana gelen volkanik patlamaların birçok İzlandalıyı evsiz bırakmasıyla birlikte belirsizlik içinde kalmıştı. Yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarıyla mücadele eden ülke ekonomisi, bu felaketten sonra daha da kötüleşti.

Bu durum, hükümetin istikrarını ciddi şekilde tehdit ederken, vatandaşların günlük yaşamlarını da olumsuz etkilemektedir. Hükümetin feshi ve yaklaşan seçimler, İzlanda’nın geleceği açısından kritik bir dönüm noktası olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak: Sözcü

İzlanda’da Hükümet Krizi: Başbakan Hükümeti Feshetti ve Seçim İlan Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!