1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de Eski Eşi Tarafından Vurulan Kadın Hastanede Tedavi Altında

İzmir’de Eski Eşi Tarafından Vurulan Kadın Hastanede Tedavi Altında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de Şiddet Olayı: Eski Eş Tarafından Vurulan Kadın Hastanede

İzmir'de Şiddet Olayı: Eski Eş Tarafından Vurulan Kadın Hastanede

Olay, dün sabah saat 06.30 sıralarında Güzeltepe Mahallesi’nde bulunan 8424 Sokak’ta gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan, 1’i kız, 2 çocuk annesi olan 35 yaşındaki Özge Polat, işe gitmek üzere evinden çıktığında, karşısına 1,5 yıl önce boşandığı eski eşi Serkan Y. çıktı. Serkan Y., yanında taşıdığı tabancayla Polat’a art arda ateş ederek olay yerinden kaçtı. Özge Polat, ensesinden ve karnından aldığı kurşun yaralarıyla kanlar içerisinde yere yığıldı.

Olayı gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri hızla olay yerine intikal etti. Yaralı kadın, Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan müdahaleler sonrasında Özge Polat’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Daha Önce Hakkında Uzaklaştırma Kararı Verilmiş

Olayın ardından kaçan Serkan Y.’yi yakalamak için polis geniş çaplı bir çalışma başlattı. Özge Polat’ın, eski eşi Serkan Y. hakkında daha önce birçok kez polis merkezine şikayette bulunduğu öğrenildi. Serkan Y.’nin, eşini yaraladığı ve çocuğunu alıkoyduğu suçlamasıyla tutuklandığı, 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğu belirlendi. Serbest kaldıktan sonra Özge Polat ve ailesini tehdit eden Serkan Y. hakkında, genç kadının şikayetçi olması sonrasında 2 ay uzaklaştırma kararı verilmişti.

Yakınları Başından Ayrılmıyor

Hastanede tedavi gören Özge Polat’ın başından bir an olsun ayrılmayan ablası Özlem Polat (42), “Kardeşim sürekli tehdit ediliyordu. Olayı duyduğumuzda, kız kardeşimin vurulduğunu düşündüm. Olay yerine gittiğimizde, onu kanlar içinde bulduk. Birisi yarasına müdahale etmeye çalışıyordu. Onu bu halde görünce ne yapacağımızı bilemedik. Kız kardeşim, birçok kez polise gidip şikayetçi oldu. Ancak bu kişinin uzaklaştırma kararının bir faydası olmadı. Kapının önüne kadar gelebiliyordu. Evliyken de Serkan, son derece kötü biriydi. Sürekli küfrederdi. Bunu herkes biliyordu. Kız kardeşimi darbettiği için cezaevine girmişti, 1 ay hapis yattı” dedi.

Tedirginiz

Ablası Özlem Polat, endişelerini dile getirerek, “Şu anda bu kişi kayıp. Nerede olduğu belli değil ve tedirginiz. ‘Bir şey yapar’ korkusuyla çocukları okula gönderemiyoruz. Kız kardeşimi sürekli tehdit ediyordu fakat son 2 yıldır bir şey yapmamıştı. O nedenle ‘yapmaz’ diye düşünüyorduk. Ama şimdi onu vurdu. Hiçbirimizin can güvenliği yok. Kız kardeşime bunu yapan kişinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz. Kız kardeşim şu an hastanede yoğun bakımda, durumu kötü. 16 yaşındaki oğlu durumu biliyor ama 10 yaşındaki kızına henüz gerçeği söylemedik. Kızına, ‘Baban anneni vurdu, hastanede can çekişiyor’ demek nasıl mümkün?” ifadelerini kullandı.

Özge Polat’ın amcası, memur emeklisi Hüseyin Polat (72) de, “Serkan’ın psikopat birisi olduğunu sonradan öğrendim. Geçimsiz ve eziyet eden biriydi. Bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz. Her an tehlike altındayız. Eski eşine zarar veren bir başkasına da zarar verebilir. Bir an önce yakalanması gerekiyor” dedi.

İzmir’de Eski Eşi Tarafından Vurulan Kadın Hastanede Tedavi Altında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!