1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de İlkokulda Cinsel Taciz İddiası ve Velilerin Tepkisi

İzmir’de İlkokulda Cinsel Taciz İddiası ve Velilerin Tepkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de Cinsel Taciz İddiası: Veliler Tepkili

İzmir'de Cinsel Taciz İddiası: Veliler Tepkili

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan bir ilkokulda, E.Ş. (8) isimli bir kız çocuğuna, 1 hafta önce işe başlayan temizlik görevlisi D.T. (18) tarafından cinsel tacizde bulunduğu iddiaları gündeme geldi. Olayın ardından veliler, D.T.’nin gözaltına alınmasının ardından mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karşı, okul önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi.

Olay, 10 Ekim tarihinde Mansuroğlu Mahallesi’nde bulunan ilkokulda gerçekleşti. İddiaya göre, temizlik görevlisi D.T., 3. sınıf öğrencisi E.Ş.’ye sözlü ve fiziksel cinsel tacizde bulundu. D.T.’nin, E.Ş.’ye sosyal medya hesabını vermek istediği, ona hediyeler alacağını ve para vereceğini söyleyip yanağından öptüğü öne sürüldü.

Öğretmene Anlatma Cesareti

Minik E.Ş., yaşadığı olayı öğretmenine anlattı ve bu sayede durum polise bildirildi. İhbar üzerine, polis ekipleri okulda D.T.’yi gözaltına aldı. D.T., polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi, ancak burada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tepkiler Çoğalıyor

Olayı öğrenen veliler, okulun önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. E.Ş.’nin yakını Yasemin Çetin, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

  • “Yaklaşık bir hafta önce okula yeni bir temizlik işçisi alındı. Bu kişi, kızımızla iletişime geçerek onunla arkadaş olmak istediğini belirtti. Ancak 8 yaşındaki bir çocuğun böyle bir arkadaşlık isteği elbette son derece rahatsız edici.”
  • “Kızımız derse geçince, ertesi gün sınıfı boşaltarak tekrar yanına gelmiş ve ‘Seninle sevgili olacağım’ demiş.”
  • “Bu kişi, fiziksel temas içeren bazı hareketlerde bulunmuş. Kızımız öğretmenine durumu anlatınca okul yönetimi ve polis derhal harekete geçti ve D.T. gözaltına alındı.”
  • “Ancak, ifadesi alınırken çocuğumuzun ailesi yanında yoktu ve bu durumun baskı altında gerçekleştiğini düşünüyoruz.”
  • “Bu yaşananların ardından, veliler olarak bu kişinin tutuklanmasını ve yargı sürecinin bir an önce başlatılmasını talep ediyoruz.”

Olay, toplumda büyük bir infial yaratırken, çocukların güvenliği konusundaki hassasiyetin bir kez daha ön plana çıkmasına neden oldu.

İzmir'de İlkokulda Cinsel Taciz İddiası ve Velilerin Tepkisi

Kaynak: Sözcü

İzmir’de İlkokulda Cinsel Taciz İddiası ve Velilerin Tepkisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!