1. Haberler
  2. Dünya
  3. Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen Avrupa Turu Yapıyor

Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen Avrupa Turu Yapıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen Avrupa Turu Gerçekleştiriyor

Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen, önümüzdeki hafta NATO ve G7 ülkelerinin mevkidaşlarıyla bir araya geleceğini duyurdu. 16-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği Avrupa turunun, Japonya’nın uluslararası ilişkilerini güçlendirme çabalarına önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Nakatani, bu ziyaretin amacının, kendisiyle benzer düşünceleri paylaşan ülkelerle ilişkileri derinleştirmek olduğunu vurguladı. Özellikle, ‘Serbest ve Açık Hint-Pasifik’ vizyonunun günümüz uluslararası güvenlik ortamındaki önemine dikkat çekerek, “Avrupa ile Atlantik ve Hint-Pasifik bölgelerinin güvenliği artık bölünemez bir bütün” ifadelerini kullandı.

Avrupa ziyaretinde, İngiliz ve İtalyan mevkidaşlarıyla birlikte, üç ülkenin ortaklaşa yürüttüğü yeni nesil savaş uçağı geliştirme projesinin mevcut durumunu ele alacağını belirtti. Bu tür işbirliklerinin, bölgesel ve küresel güvenlik dinamiklerinde önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor.

NATO ülkelerinin savunma bakanları, 17-18 Ekim tarihlerinde Brüksel’de bir araya gelerek, güvenlik konularını masaya yatıracaklar. Bu toplantı, uluslararası güvenliğin sağlanmasında kritik bir öneme sahip.

Kaynak: Sözcü

Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen Avrupa Turu Yapıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!