1. Haberler
  2. Spor
  3. Jürgen Klopp’un Red Bull İle Yeni Dönemi ve Eleştiriler

Jürgen Klopp’un Red Bull İle Yeni Dönemi ve Eleştiriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jürgen Klopp’un Red Bull İle Yeni Dönemi

Jürgen Klopp'un Red Bull İle Yeni Dönemi

Jürgen Klopp’un 1 Ocak 2025 itibarıyla Red Bull’un Küresel Futbol Direktörü olarak göreve başlayacağı haberi, futbol camiasında geniş yankı buldu. Bu karar, birçok futbolseverde şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattı. Klopp, bu yeni görevi hakkında “Saha kenarında geçirdiğim neredeyse 25 yılın ardından böyle bir projeye dahil olmaktan daha fazla heyecan duyamazdım.” şeklinde konuştu.

57 yaşındaki Alman teknik adam, kariyeri boyunca Mainz 05, Borussia Dortmund ve Liverpool gibi köklü ve geleneksel değerlere sahip kulüplerle çalıştı. Ancak şimdi, Almanya’da RB Leipzig, Avusturya’da Red Bull Salzburg, MLS’de New York Red Bulls, Brezilya’da Red Bull Bragantino ve Avusturya’da FC Liefering gibi çok uluslu bir futbol organizasyonu olan Red Bull’un bir parçası olma kararı, birçok kişi için beklenmedik bir gelişme oldu. Klopp, “Görevim değişmiş olabilir ama futbola ve bu oyunu bugünlere getiren insanlara olan tutkum hiç azalmadı. Red Bull’a küresel çapta katılarak elimizdeki inanılmaz futbol yeteneklerini geliştirmek, güçlendirmek ve desteklemek istiyorum. Red Bull’un sahip olduğu üstün bilgi ve deneyimi, diğer spor dallarından ve sektörlerden öğrenmek için kullanabileceğimiz pek çok yol var.” ifadelerini kullandı.

Jürgen Klopp'un Red Bull İle Yeni Dönemi ve Eleştiriler

Alman Basınından Sert Eleştiriler

Alman basını, Klopp’un geleneksel futbol değerlerini para odaklı bir başarı modeliyle değiştirme kararına yönelik sert eleştiriler yöneltti. Der Spiegel, “Klopp, Liverpool’da kendini ‘Özel Olan’ Mourinho’ya karşı ‘Normal Olan’ olarak tanıttı ve bu ona büyük övgü kazandırdı. Şimdi ise birçok kişi onun sektörde yaygın olan bir şeyi benimsediğine inanıyor: Paranın peşinden gitmek. Bu haber, taraftarlar arasında büyük bir huzursuzluğa neden oldu.” diye yazdı.

Futbola Olan Tutku Sorgulanıyor

t-online.de, Klopp’un Red Bull imparatorluğuna katılma kararını eleştirirken, bitbol.co ise şu yorumları yaptı: Red Bull ile yaptığı anlaşma, onun kusursuz bir insan olduğu imajını yerle bir ediyor ve taraftarların gözünde temsil ettiği değerlere ters düşüyor. Birçok kişi için Klopp, şeytanla bir anlaşma yapmış gibi görünüyor. Kendi anıtını bir anda yıktı. Alman futbolunun karizmatik bir simgesi olarak itibarı büyük zarar gördü ve birçok kişi buna inanamıyor. Belki de bu adam futbolu her zaman iddia ettiği kadar sevmiyordur.

Jürgen Klopp'un Red Bull İle Yeni Dönemi ve Eleştiriler

Kritik Yorumlar ve Düşünceler

Münih Merkur gazetesi muhabiri Günter Klein, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda “Klopp, dişleri kadar sahte” dedi. Klein, “Her zaman sola oy vereceğini söyleyen Klopp’un, medya faaliyetleriyle sağın yükselişine önemli ölçüde katkıda bulunan bir şirkete katıldığına” dikkat çekti.

Jürgen Klopp, 2019 yılında Soccer AM ile yaptığı bir röportajda dişlerini yenileme sürecini anlatmıştı. Dişlerimde ağrı vardı ve ilaç, antibiyotik almak zorunda kaldım. O zaman diş hekimine her şeyi baştan yapmasını söyledim ve uzun bir sürece başladık. Roberto Firmino’nun dişlerini görüp de ‘Ben de böyle istiyorum’ demedim! Son derece uzun bir prosedürdü. Son kısımda, matkabı kullandıkları aşamada, bir noktada tuvalete gitmek zorunda kaldım ve aynada kendimi gördüğümde bunun geri dönüşü olmayan bir nokta olduğunu fark ettim. Şimdi onlara bakmak zorundayım.

Kaynak: Sözcü

Jürgen Klopp’un Red Bull İle Yeni Dönemi ve Eleştiriler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!