1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kahramanmaraş Depremleri: Güneşli Kocabaş Sitesi Davasında Cezalar Açıklandı

Kahramanmaraş Depremleri: Güneşli Kocabaş Sitesi Davasında Cezalar Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş Depremleri ve Güneşli Kocabaş Sitesi Davası

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta, Güneşli Kocabaş Sitesi 7. Blok’ta yaşanan yıkım sonucunda 69 kişi hayatını kaybetti. Bu olayla ilgili olarak, 3’ü tutuklu 9 sanık hakkında açılan davada, sanıklara 12 yıl 2 ay 20 gün ile 14 yıl 5 ay 10 gün arasında değişen hapis cezaları verildi. Davanın karar duruşması Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi. Duruşmada, tutuklu sanıklar Tebernüş Özyurt, Abdullah Üren ve Ökkeş Say hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar Ahmet Say, Ökkeş Kır, Kerim Sönmez, Mücahit Kar ve Abdulkadir Tatar ise duruşmaya bulundukları illerden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Ali Taş ise duruşmaya katılmadı.

Mahkemede son sözleri sorulan sanıklar, suçsuz olduklarını ileri sürerek beraat talep ettiler. CEZALAR

  • Mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet Say’ın beraatına hükmetti.
  • Ökkeş Say, Ökkeş Kır ve Ali Taş, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.
  • Diğer tutuksuz sanıklar Abdulkadir Tatar, Mücahit Kar, Abdullah Üren, Kerim Sönmez ve Tebernüş Özyurt’a “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme, ayrıca tutuksuz sanıklar Ökkeş Kır, Ali Taş, Abdulkadir Tatar, Mücahit Kar ve Kerim Sönmez’in tutuklanmasına karar verdi. Hatırlatmak gerekirse, Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde, merkez Dulkadiroğlu ilçesi Aslanbey Mahallesi’nde yer alan Güneşli Kocabaş Sitesi 7. Blok’un yıkılması sonucunda 69 kişi hayatını kaybetmişti. Bu trajik olay üzerine 9 sanık hakkında dava açılmıştı.

Kaynak: Sözcü

Kahramanmaraş Depremleri: Güneşli Kocabaş Sitesi Davasında Cezalar Açıklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!