1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kahramanmaraş’ta Ezgi Apartmanı Davası: 7 Belediye Personeline Hapis İstem

Kahramanmaraş’ta Ezgi Apartmanı Davası: 7 Belediye Personeline Hapis İstem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta Ezgi Apartmanı Davası

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından yıkılan Ezgi Apartmanı’nda 35 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, 7 belediye personeli hakkında ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştır.

Soruşturma İzni Verilmişti

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi’nin 6’ncı İdari Dava Dairesi, depremde yıkılan ve 35 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Ezgi Apartmanı ile ilgili olarak, 7 belediye görevlisine soruşturma izni vermeyen Kahramanmaraş Valiliği’nin kararını hukuka aykırı bularak iptal etmiştir. Mahkeme, adli bir soruşturmanın yapılmasına yeter derecede suç şüphesinin var olduğu gerekçesiyle bu izni vermiştir.

15’er Yıla Kadar Hapis İstemi

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, dönemin Kahramanmaraş Belediyesi görevlileri olan eski İmar İşleri Müdürü Fahri Yiğitoğlu (46), mimar Veli Çiftaslan (70), mimar Mehmet Dişçeken (56), Onikişubat Belediyesi’nden İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Sait Avşar (37), inşaat mühendisi Ali Gemci (46), inşaat teknikeri Mehmet Akif Canlı (30) ve makine mühendisi Mustafa Şirikçi (39) hakkında ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 15’er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmiş ve söz konusu dosya Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletilmiştir.

İddianamede Belirtilen Suçlamalar

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, şüphelilerin kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedikleri belirtilmiştir. İddianamede şu ifadelere yer verilmektedir:

  • Şahısların görevlerinde ihmal göstererek mevzuat hükümlerine aykırı olan yapı projelerine uygunluk kararları verdikleri,
  • Bu nedenle, şüphelilerin tahkikat konusu binanın yıkılmasında önemli ihmal ve kusurlarının bulunduğu,
  • Buna bağlı olarak, şüphelilerin dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranışları sonucunda öngörülemeyen sonuçların meydana gelmesinin, taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçunu oluşturduğu,
  • Sonuç olarak, kamu davası açmaya yetecek kadar şüpheye ulaşıldığı belirtilmiştir.

Diğer Sanıkların Yargılaması Devam Ediyor

Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili sorumlulukları olduğu iddia edilen ve 1’i tutuklu, 2’si firari 5 sanığın yargılaması ise devam etmektedir. Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, kolon kesildiği tespit edilen zemin kattaki pastanenin işletmecileri firari Sami Kervancıoğlu (58) ve Mustafa Pekel (48) ile pastanenin tutuklu iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı’nın (52) ‘Olası kastla kasten öldürme ve yaralama’ suçlarından 876 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edilmektedir. Ayrıca, binanın müteahhidi tutuksuz Yakup Aktaş (82) ve fenni mesul Mehmet Tekin’in (60) ise ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılması istenmektedir.

Kaynak: Sözcü

Kahramanmaraş’ta Ezgi Apartmanı Davası: 7 Belediye Personeline Hapis İstem
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!