1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kahramanmaraş’ta Şenel 9 Apartmanı’nın Yıkımı Sırasında Yaşanan Facia

Kahramanmaraş’ta Şenel 9 Apartmanı’nın Yıkımı Sırasında Yaşanan Facia

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta Yıkım Faciası: Şenel 9 Apartmanı’nın Çöktüğü Anlar

Kahramanmaraş'ta Yıkım Faciası: Şenel 9 Apartmanı'nın Çöktüğü Anlar

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında ağır hasar gören Şenel 9 Apartmanı için yıkım kararı alındı. İhaleyi alan bir firma, yıkım işlemlerine dün itibarıyla başladı. Ancak, iddialara göre gerekli güvenlik önlemleri ve uyarılar yapılmadan başlatılan yıkım çalışmaları sırasında, bitişikteki 6 katlı Hayat 3 Apartmanı’nın üzerine yıkıldı.

Yıkım esnasında apartmanın ilk iki katındaki bazı dairelerin duvarları çökerken, altında bulunan Aile Sağlık Merkezi de tedbir amaçlı olarak hizmet veremedi. Apartmanın 1’inci katında oturan Ömer Akkuş, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: “Şenel 9 Apartmanı ağır hasarlı olduğu için yıkmaya geldiler. Biz evimizin içinde iken, hiçbir önlem alınmadan ve bize ‘Evi terk edin’ ya da ‘Evden çıkın’ demeden yıkıma başladılar. Dışarıya adım attığımız anda yıkım gerçekleşti. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Evim tamamen yıkıldı, içinde hiçbir şey kalmadı. Yatak odası, mutfak hepsi yerle bir oldu. Eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Doğalgazı kesmeden bu işi yaptılar. O sırada doğalgaz borusu patlasaydı, bina tamamen yanabilirdi. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”

“MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN”

Apartman sakinlerinden Şaban Özer, apartmanlarının yeniden yapılmasını talep ederek şunları söyledi: “Ağır hasarlı olan Şenel 9 Apartmanı’nı yıkmaya gelen ekipler, bina sakinlerine haber vermeden ve içerdeyken yıkıma başlamışlar. Bu yıkım esnasında arkadaşlarımız durumu fark edip uyarmışlar. Ancak firma yetkilisi, ‘Sıkıntı olmaz, sorun olmaz’ diyerek aniden yıkıma başlamış. Yıkım sırasında bina, Hayat 3 Apartmanı’nın üstüne devrilmiştir ve kirişler patlamıştır. Biz mağduruz ve bu mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz. Ağır hasarlı bina olduğu için bize yeni bir yer göstersinler, biz de oraya geçelim.”

“BİNAMIZ SALLANDIĞINDA DEPREM OLDU SANDIK”

Olay anında evde bulunan Türkan Derin, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı: “Sabah kahvaltı yaparken bina sallanmaya başladı. Önce deprem olduğunu düşündük. Sonrasında dışarı kaçtık ve etrafın dumanla kaplandığını gördük. Meğer, ağır hasarlı binayı yıkarken bizim binanın üzerine devrilmiş. Kimse bize dışarı çıkın demedi. Ben ve 5 çocuğum evdeydik. Şu anda mağdur durumdayız, eve giremiyoruz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dünden beri burada nöbet tutuyoruz. Korkudan bir yere de gidemiyoruz. Burada hırsızlar olabilir, içeri girseler ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şu anda çaresiz kaldık. Lütfen, bize yardımcı olsunlar.”

DHA muhabirinin aradığı firma yetkilisi ise telefonlarına yanıt vermedi.

Kaynak: Sözcü

Kahramanmaraş'ta Şenel 9 Apartmanı'nın Yıkımı Sırasında Yaşanan Facia

Kahramanmaraş’ta Şenel 9 Apartmanı’nın Yıkımı Sırasında Yaşanan Facia
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!