1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kalp Nakliyle Hayata Dönen 11 Yaşındaki Muhammet Ali Avcı

Kalp Nakliyle Hayata Dönen 11 Yaşındaki Muhammet Ali Avcı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalp Nakliyle Hayata Tutunan 11 Yaşındaki Muhammet Ali Avcı

Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Muhammet Ali Avcı, 2022 yılında kalp rahatsızlığı şikayetiyle gittiği hastanede ‘kalp yetmezliği’ tanısı almıştı. İlk olarak İzmir Dokuz Eylul Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi edilen Avcı, ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada geçirdiği tedavi sürecinin ardından, acil kalp nakli için Ankara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne yönlendirildi.

Muhammet Ali, burada 2 yıl boyunca düzenli kontrollerle nakil sırasını bekledi. Ancak son dönemlerde sağlık durumu ağırlaşınca, acil tedaviye alındı. Geçtiğimiz haftada Mersin’de hayatını kaybeden 11 yaşındaki bir çocuğun bağışlanan kalbi, Avcı’ya nakledildi. 8 Ekim’de gerçekleştirilen başarılı operasyonla birlikte yeniden hayata tutunan Muhammet Ali, hastaneden taburcu olmayı heyecanla bekliyor.

‘Umutla Bekledik, Sonunda Sevindirik Olduk’

Muhammet Ali’nin annesi Bahriye Avcı, oğlu için 2 yıl boyunca kalp nakli beklediklerini vurgulayarak, “Umutla bekledik. 1 ay boyunca hastanede yattık ve umutsuzluğa kapıldığımız anlar oldu ama yine de beklemeye devam ettik. Doktorlarımız ve hemşirelerimiz bize öyle güzel bir umut verdiler ki, onların destekleri sayesinde bu süreci atlattık. Sonunda doktorlardan ‘Gözün aydın, kalp nakli bulundu’ haberini almak gerçekten tarif edilemez bir mutluluktu. O anı yaşamak çok zor ama bir o kadar da güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

‘Sevinç ve Acı Bir Arada’

Bahriye Avcı, oğlunun kalp nakli yapılacak haberiyle büyük bir sevinç yaşadığını belirtti. “Muhammet, kalp naklini duyunca çok mutlu oldu. ‘Anne, ben ameliyata gireceğim ve çıktığımda bana İskender kebap alacaksın’ dedi. Ertesi gün saat 11.00’de uyandığında, ben de ona gerçekten İskender kebap aldım. Normalde yasaktı ama az bir şey yedirdim. Doktorlarımızın tavsiyelerine uymak zorundayız, bu çok önemli.” dedi.

Kalbin nereden geldiğini tam olarak bilmediğini ama Mersin’den geldiğini duyduğunu belirten Bahriye Avcı, “O kalp 11-12 yaşlarındaki bir çocuğa ait. Mersin’deki aileye çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun onlardan. Bir yanım çok sevinse de diğer yanım hep yaralı kalacak. Buradaki tüm doktorlardan da Allah razı olsun, onların emekleri için minnettarım.” şeklinde duygularını ifade etti.

Kalp Nakliyle Hayata Dönen 11 Yaşındaki Muhammet Ali Avcı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!