1. Haberler
  2. Medya
  3. Kalpazan Dizisi İlk Bölüm Özeti

Kalpazan Dizisi İlk Bölüm Özeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalpazan Dizisi İlk Bölümde Neler Yaşandı?

Show TV’de yayınlanan ve O3 Medya tarafından yapımcılığı üstlenilen yeni dizi ‘Kalpazan’, önceki akşam izleyiciyle buluştu. Merakla beklenen ilk bölüm, seyircilerin büyük ilgisini çekti ve sosyal medyada övgü dolu yorumlara yol açtı. Bölüm, #Kalpazan etiketiyle 13 saat 35 dakika boyunca TT listesinde kalmayı başardı. Özellikle oyunculuğuyla dikkat çeken Timuçin Esen, 4 saat 20 dakika boyunca sosyal medya gündemini meşgul etti. Kalpazan dizisi, ilk bölüm itibarıyla tüm izleyici gruplarında iyi reyting oranları elde ederek başarılı bir başlangıç yaptı.

1. Bölümdeki Olaylar

İlk bölümde Adem, darphanede çalışan ve geleceğe dair her zaman umut besleyen bir karakter olarak tanıtıldı. Ancak eşi Canan, maddi durumlarından dolayı sitem ederek şikayetçi oldu. Arda’nın okulda babasının mesleğini anlatan bir sunum yapması gerekti ve bu sırada babasının kazandığı ödülü istedi. Arda, heyecanla sunumunu yaparken, okulun şımarık çocuğu Demir, ona inanmadı ve sunumunu sabote etti. Kendini tuvalete kapatan Arda, babasının ödülünü kıran Demir’e saldırarak ailelerinin okula çağrılmasına sebep oldu.

Demir, okula büyük bağışlar yapan Koray Bey’in oğlu olduğu için müdür tarafından kayırılıyordu. Arda’nın yalnızca kavga nedeniyle değil, öğrenme zorluğu yaşadığı ve sınıfta uyum sorunları çektiği için okuldan alınmaları gerektiği belirtildi. Okul çıkışında Koray, oğluna saldıran Arda’nın kulağını çekerken, Adem de oğlundan ve eşinden özür dilemesini istedi. Bu duruma alışık olmayan Koray, Adem’e yumruk attı. Bu anlara tanıklık eden Arda, sınıftan gelen tepkiler üzerine, babasının gerçekten para basmadığına inanmaya başladı. Arda’nın “Keşke babam olmasaydın” sözü, Adem’i derinden yaraladı.

Adem, antika arabasında oturup olanları sorgularken, kardeşi Kartal’ın lüks bir arabayla yeğeni Naz’ı eve bıraktığını gördü. Adem, Kartal’ı kirli işlerle uğraştığı için ailesine bir daha yaklaşmaması yönünde uyardı. Kartal, son model arabasıyla sokaklarda hız yaparken, komiser olan Ayşe ve kızına çarpmamak için zorluk yaşadı. Ayşe, plakanın takip edilmesini isterken, Kartal umursamayarak kaçmaya başladı. Ayşe, Kartal’ı trafikte gördüğünde sağa çekmesi için takip etti ancak Kartal, bu duruma aldırış etmedi.

Ayşe, Kartal’ı kovalarken büyük bir kaza yaptı; Kartal’ın endişesi ve korkusu ekranlara yansıdı. Adem ve Canan, evlerinin yıkılacak olmasından dolayı yeni bir ev arayışına başladılar. Adem, müdüründen zam talep ettiğinde pek dikkate alınmadı, bu sırada Canan, AVM’de güvenlik görevlisi olarak çalışırken kızının onu görmezden gelmesiyle büyük bir üzüntü yaşadı. Bu gelişmelerin ardından, oğlunu mutlu etmek isteyen Adem, gerçekten para basabildiğini kanıtlamak amacıyla gizlice Arda’nın resminin olduğu bir para tasarlayıp bastı.

Adem, Arda’ya bu parayı kimseye göstermemesini söyledi. Ancak Arda, paranın gerçek olduğunu kanıtlamak için arkadaşlarına kantinde harcadı ve bu durum okul müdürü tarafından fark edildi. Adem’in sahte para basması, müdürü tarafından öğrenilince tazminat almadan kovulmasına neden oldu. Ev tutabilmek için zam bekleyen Adem’in işten çıkarılması, onun dünyasını alt üst etti.

Kartal, kendisini takip eden Ayşe komiserin durumunu merak ettiği için hastaneye gitti. Yoğun bakım odasına girebilmek için kullandığı kurnazlık, izleyicilerden tam not aldı. Kartal’ın, Ayşe’nin kızını görmesiyle yaşadığı vicdan azabı gözlerden kaçmadı. Adem’in işten kovulduğundan habersiz olan Canan, ev arayışına devam ederken Kartal, Arda’dan babasının sahte para bastığını öğrenince soluğu abisinin yanında aldı. Kartal, Adem’den Bulgary Bayram’ı dolandırdığı için yaşattığı zararı karşılamasını istedi ve Adem’i Canan’a söylemekle tehdit etti.

Kartal, Adem’i büyüdükleri yere götürdü. Küçüklük anıları aklına gelen Adem’in, eskiden de çizimle uğraştığı, Kartal’ın da kalpazanlığa daha yatkın olduğu ekrana yansıdı. Kartal, Adem’i lüks bir otele getirerek, diğer insanların nasıl hayatlar yaşadığını ona göstermek istedi. Adem, mütevazi ve hak yemeden bir hayat sürerken; Kartal, abisinin artık gözünü açması gerektiğini ve köle değil efendi olmasını istedi. Adem, bunun nasıl olacağını merak ederken Kartal’ın “Para basarak” cevabı, Adem’i öfkelendirdi.

Adem, beğendikleri evin kaporasını ödeyebilmek için altınları bozdurmaya karar verdi fakat para dolu çantasını çaldırdı. Parayı çalan kişinin Kartal çıkması ise izleyicileri şaşırttı. Adem, Canan’ı ziyaret ettiği sırada eski nişanlısıyla konuştuğunu gördü. Pastaneye gittiğinde Adem’in işten kovulduğunu öğrenen Canan, altınların da çalındığını öğrenince sinir krizi geçirdi. Yaşanan tüm bu olaylar sırasında burun estetiği için kaçak bir şekilde kuryelik yapan Naz’ın motorla bilerek kaza yapması, Canan’ın artık boşanmak istemesine sebep oldu.

Adem, binanın yıkılacak olmasına rağmen evden çıkmak istemezken, Canan’ın “Kocalığından geçtim, örnek bir baba ol, adam gibi çık şu evden” sözü üzerine evi terk etmeye karar verdi. Adem, evinin yıkılışını izlerken yanına gelen Kartal’a para basmayı kabul ettiğini söyledi. Böylece Adem, yeni bir maceraya atılmaya karar verirken, Koray’dan intikam alma planları bölümün final sahnesine damga vurdu. İzleyiciler, Adem’in nasıl bir değişim yaşayacağını merakla bekliyor.

Kalpazan Dizisi İlk Bölüm Özeti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!