1. Haberler
  2. Magazin
  3. Kanal D’nin Fenomen Dizileri MIPCOM’da Evrensel Mesajlar Verdi

Kanal D’nin Fenomen Dizileri MIPCOM’da Evrensel Mesajlar Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanal D’nin fenomen dizisi ‘İnci Taneleri’ ve merakla beklenen yeni yapımı ‘Annem Ankara’, dünya çapında önemli bir mesaj vermek üzere bir araya geldi. İçerik endüstrisinin kalbinin attığı Fransa’nın festivaller şehri Cannes’da devam eden MIPCOM fuarında buluşan ünlü oyuncular, Kanal D International standında dünya profesyonelleriyle bir araya gelerek Türk dizilerinin uluslararası başarısını tartıştı.

Fuarda yer alan Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, Kanal D yapımlarının uluslararası bir güç oluşturduğunu vurgulayarak, “Biz yapımlarımızla evrensel mesajlar veriyoruz. Kanal D olarak bunu çok önemsiyoruz. Dünyada bir İspanyol veya Arap Yarımadası’ndan biri bizim yapımlarımızı izlediğinde aynı duyguyu hissedebiliyorlar” dedi.

Kanal D'nin Fenomen Dizileri MIPCOM'da Evrensel Mesajlar Verdi

‘İnci Taneleri’nin senaristi ve başrol oyuncusu Yılmaz Erdoğan, “Bir hikaye ne kadar yerelse, o kadar evrenseldir. Dünyadaki bütün halkların yaşadığı sorunlar, özellikle aile gibi temel bir mesele söz konusu olduğunda, birbirine çok benziyor.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kanal D'nin Fenomen Dizileri MIPCOM'da Evrensel Mesajlar Verdi

‘İnci Taneleri’nde Piraye karakterine hayat veren Selma Ergeç, aşkın sosyal farklara rağmen evrensel bir gücü olduğunu belirterek, “Piraye’nin Azem’e olan aşkına çok ikna oldum. Azem de Piraye’ye karşı derin hisler besliyor” şeklinde konuştu. Bu noktada, duyguların evrenselliğine dikkat çeken Bergüzar Korel, “Türk dizilerinin dünyada bu kadar çok sevilmesinin sebebi, duyguların evrensel olmasıdır. Çünkü duyguların dili yoktur.” ifadelerini kullandı.

Fuarda, oyuncular önce afişlerin önünde fotoğraf çektirdi, ardından da Kanal D International’ın standını ziyaret etti. Kanal D International, ‘İnci Taneleri’ ve ‘Annem Ankara’nın yanı sıra ‘Yalan’ gibi son dönemde ses getiren yapımlarını da küresel içerik dünyasının beğenisine sundu. Yayınlandığı dönemde yoğun ilgiyle izlenen Kanal D dizileri ‘Veda Mektubu’, ‘Dönence’ ve ‘Üç Kız Kardeş’ de MIPCOM’da yer alıyor.

Kanal D’nin Fenomen Dizileri MIPCOM’da Evrensel Mesajlar Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!